‍Laadukas keittiö kestää aikaa ja elämää

Keittiö- ja kiintokalustevalmistajana haluamme tuoda laadun näkyväksi osaksi suunnittelun ja tilausprosessin jokaista vaihetta. Laadukas keittiö on ajaton, hyvistä materiaaleista valmistettu, kestävä ja toimiva. Osaavat suunnittelijat ja paikallinen valmistus varmistavat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Mistä tiedät valitsevasi laadukkaan keittiön?

Keittiön hankinta tulee ajankohtaiseksi vain kerran viidessätoista tai kahdessakymmenessä vuodessa (tai jopa harvemmin, jos valitset hyvin). Tämä on siis tärkeä hankinta, jossa jokainen päätös vaikuttaa siihen, kuinka hyvin keittiösi toimii päivittäisessä käytössä ja kuinka arvokkaasti se vanhenee.

Arkken on suomalainen keittiövalmistaja

Tiesitkö, että hyvin harvat keittiövalmistajat valmistavat itse kaapistot alusta loppuun? Itse asiassa suuri osa valmistajista käyttää alihankintana valmistettuja kaapistoja tai ovia. Tämä aiheuttaa pitkiä toimitusaikoja, epäselvää hinnoittelua ja tuotantoketjun kankeutta, jonka vuoksi kannattaa valita kotimainen keittiövalmistaja.

Arkken-keittiöt suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa asiakkaan tarpeiden pohjalta. Näin varmistamme räätälöidyn lopputuloksen jokaisen asiakkaamme yksilölliset tarpeet huomioiden. Pitkälle räätälöidyissäkin suunnittelukohteissa pystymme takaamaan ketterät valmistus- ja toimitusajat. Paikallinen tuotanto varmistaa laadunvalvonnan prosessin jokaisessa vaiheessa. 

Kotimaisen, massaräätälöivän ja joustavan valmistajan käyttö kiintokalustehankinnassa tuo myös suoria hyötyjä kuluttajalle. Tuotanto ei ole rajattu tiettyyn valikoimaan, vaan tuotteet räätälöidään asiakkaan tarpeet ja tila huomioiden. Tilausväreistä ja -materiaaleista saa nopeasti mallipalat päätöksenteon tueksi.

Keittiön suunnittelu

‍Mitä paremmin keittiösi on suunniteltu ja mukautettu tarpeisiisi, sen laadukkaammalta se tuntuu arjessa. Mittatilaustyönä valmistettu keittiö on suunniteltu kestämään kaikki elämäntyylisi vaatimukset. Helposti puhdistettavat pinnat ja pehmeästi sulkeutuvat laatikot – jokainen pieni yksityiskohta on tärkeä laadukkaassa keittiössäsi. 

Tätä varten tarvitset lahjakkaan suunnittelijan avuksesi, joka opastaa sinua käytettävissä olevien vaihtoehtojen läpi ja antaa käytännöllisiä ja inspiroivia ehdotuksia tilan mahdollisuuksista sinun tarpeesi huomioiden. ‍Ota yhteyttä ja varaa suunnitteluaika.

‍‍Hyvin suunniteltu keittiö kestää aikaa ja elämää. Suunnitteluvaiheessa varmistetaan, että keittiö toimii ja on käytännöllinen. Olipa keittiösi pieni tai suuri, näppärä layout auttaa sinua saamaan kaiken irti tilasta.

Suunnittelu lähtee tapaamisesta, jossa kartoitetaan nämä toiveet ja tarpeet. 

Suunnittelijoiden ammattitaito näkyy asiakkaan tarpeiden huomioimisessa ja oikeiden, aikaa kestävien ratkaisujen valinnassa. Ammattilainen tukee tilan ulkonäköön liittyvissä asioissa, varmistaen että tilasta saadaan haaveidesi design-keittiö, mutta hän pitää huolen myös siitä, että tila on toiminnallinen ja kestävä. 

‍Kun tilalle kohdistuu paljon tarpeita ja odotuksia, hyvä keittiön pohjaratkaisu ja riittävä säilytystila ovat tärkeitä keittiön suunnittelussa. Tarkka mittaus ja suunnittelutyö kaikkien neliöiden hyödyntämiseksi on äärimmäisen tärkeää, ja sen voit jättää suunnittelijoidemme harteille. 

Suunnittelussa kuunnellaan ennen kaikkea asiakkaan toiveita. Onko haaveissasi kenties vaalea moderni keittiö tai tumma tammikeittiö? Ajattoman suunnittelun pohjana toimii asiakkaan yksilöllinen mieltymys, joten sinun ei tarvitse rajoittua tuttuun ja turvalliseen, vaan voit luoda unelmiesi tilan laajasta väri- ja materiaalivalikoimastamme. Katso vinkit värien valintaan.  

Materiaalit


Keittiökaapin ovet valmistetaan materiaaleista, jotka sopivat tilan estetiikkaan, kodin yleiseen ilmeeseen, viimeistelyyn, budjettiin ja ekologisiin toiveisiin. Kestävyys on tärkeä tekijä keittiössä, koska ovet ovat alttiina lämmölle, kosteudelle, höyrylle, vedelle ja jatkuvalle käytölle. Massiivipuu, vaneri, MDF, lasi, akryyli, laminaatti ja ruostumaton teräs ovat yleisimmin käytettyjä materiaaleja.

Valmistuksessa käytämme ainoastaan laadukkaita materiaaleja. Kun harkitset kaappien tyyliä, muista kurkata myös ovien sisäpuolelle. Yleisilme, oven tyyli ja värit ovat houkutelleet keittiöön, mutta et ehkä kuitenkaan ole kiinnittänyt paljon huomiota sisäosaan. 

Melamiini on yleisesti käytetty materiaali keittiön kaapeissa. Suunnittelutapaamisessamme saatat huomata, että runko on viimeistelty aidolla puuviilulla melamiinin sijaan. Viilutetuissa paneeleissa on edelleen lastulevy-ydin, mutta ne on viimeistelty 1 mm:n paksuisella tammiviilulla. Se sietää paljon paremmin kosteutta kuin lastulevy, mikä on olennainen ominaisuus, ja huomioitava etenkin lähellä vesipisteitä. Vaneri kestää hyvin tasojen painoa ja vaurioita, kuten halkeamia ja kolhuja.

Valmistus

‍Tuotteet valmistetaan omalla tehtaallamme Salossa, jossa osaavat puusepät ja pintakäsittelijät pitävät huolen, että tehtaalta poistuva tuote täyttää laatustandardit. Joustava suunnittelu ja paikallinen valmistus takaa laadun ja ketterän reagoinnin riippumatta siitä kuinka kunnianhimoinen ja kattava projekti onkaan kyseessä.

‍Tuotteet valmistetaan laadukkaista, kestävistä materiaaleista ja käsitellään kestämään elämää. On sanomattakin selvää, että tarpeittesi mukaan valmistettu keittiö kestää näköistäsi elämää aivan eri tavalla, kuin massatuotettu kaluste.

‍Räätälöinti ei näy pelkästään tilan huomioinnissa ja mittaratkaisuissa, vaan näkyvin osa mittatilausvalmistusta on ennen kaikkea ulkonäkö. Räätälöinti takaa täysin tarpeidesi mukaiset koko-, tyyli- ja erikoisominaisuudet. Keittiön ovet voidaan maalata tai sävyttää sopimaan esimerkiksi tilan seiniin.

‍Laatikostot ja hyllyt räätälöidään toiveidesi mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on mahdollisuus valita juuri sen korkuiset hyllyt ja laajat lokerikot, jotka tilaan mahtuvat ja jotka tarvitset. Laadukkaat laatikoiden liukuosat tukevat kaapin laatikoiden sujuvaa ja hiljaista liikettä kovassa käytössä. Mitä enemmän laatikoillasi on painoa, sitä kestävämpiä ja laadukkaampia liukuosia ja mekanismeja vaaditaan. Heikot kiskot voivat johtaa kaapin laatikoiden roikkumiseen, löystymiseen tai jopa lukittumiseen.

‍Tuotannon sijaitseminen Suomessa mahdollistaa nopean toimituksen. Kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin vanhan keittiön purku ja varata uuden keittiön asennus. Asennus on tärkeä vaihe keittiön laadun varmistamisessa, ja siihen kannattaakin panostaa. Ei ole järkeä hankkia korkealaatuisia kalusteita ja varusteita, jos niitä ei asenneta huolellisesti. Suosittelemme käyttämään asennuksissa yhteistyökumppaneitamme, joilla on kokemusta asennuksista useiden vuosien ajalta.

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä