Moderni keittiö

Modernin keittiön suunnittelun kulmakiviin kuuluu avoin, toimiva ja rauhoittava tila, johon voi luoda myös tunnelmallisuuta ja persoonallista tyyliä.

Tammiviilukeittiö aamiaiskaappi
Tammiviilukeittiö

Keittiö monipuolisena tilana

Avoimet ratkaisut ovat yleisiä moderneissa keittiöissä ja vaativat keittiöltä uudenlaisia toiminnallisuuksia. Avoimen tilan toimiessa keittiönä, oleskelutilana, rentoutumispaikkana ja tilana vieraiden viihdyttämiselle, suunnitellaan keittiö osaksi kokonaisuutta. Tilasta saadaan yhtenäinen värivalinnoilla, erilaisilla säilytysratkaisuilla ja kauniilla yksityiskohdilla.

Ruostumaton teräs keittiö

Värien käyttö modernissa keittiössä

Valkoinen on modernien, skandinaavisten keittiöiden suosikkisävy vuodesta toiseen. Moderni keittiö voi kuitenkin ihan yhtä hyvin olla musta, harmaa tai värillinenkin. Usein valittu värimaailma toistuu linjakkaasti kaikessa pinnoista vetimiin, kodinkoneisiin ja astiastoihin

Aamiaiskaappi keittiö

Modernit säilytysratkaisut

Säilytys on iso osa keittiön tilaa, ja modernissa keittiössä keskitytään erityisesti piilotettuihin säilytysratkaisuihin. Aamiaiskaappi alkaa olla vakiovaruste jokaisessa modernissa keittiössä. Mikset piilottaisi kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen lisäksi koko tiskiallasta ja tasoja sen ympäriltä?

Moderni keittiö taipuu moneksi, sillä keittiö tilana ei ole enää pyhitetty pelkälle ruuanlaitolle. On tultu kauas keittokomeroista: keittiö on osa kokonaisuutta ja monipuolista tilaa. Avoimet ratkaisut luovat tilaa yhdessä olemiselle ja keittiön ominaisuudet elävät sen mukana.

Erilaiset aamiaiskaapit ja ovien taakse piilotetut tiskipöydät ovat vakiovarusteita moderneissa kodeissa. Muutenkin tyyli on suoraviivaista ja linjakasta. Vedikkeettömät kaapit ja integroidut kodinkoneet ovat modernille tyylille ominaisia. Yläkaapit poistamalla voidaan pieneenkin kaupunkikotiinkin rakentaa ilmava ja tilantuntua huokuva keittiö.

Vastuullisuus on modernin keittiön yksi kulmakiviä. Keittiötä hankkiessa kannattaa tehdä valintoja, jotka ovat kestäviä ja ja lisäävät hyvinvointia niin itselle kuin ympäristölle. Tuotantoketjulta pitää vaatia läpinäkyvyyttä ja tietoa ratkaisujen ympäristövaikutuksista. Laadukkaisiin ja personoituihin ratkaisuihin kannattaa panostaa, jotta keittiön arvo säilyy ja tilasta saa nauttia vuosia. 


“Ihastuin sillä sekunnilla, kun näin keittiön. Just sitä, mitä olin suunnitteluvaiheessa mielessä visualisoinut.” Anna-Maria

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä