Viilukeittiö

Arkkenilla viilu valmistetaan käsityönä aidosta puusta. Viiluttamalla hyödynnetään kaunis ja laadullisesti paras puuaines näkyviin pintoihin.

Savutammiviilu
Tammiviilukeittiö

Tammiviilu

Tässä upessa Tammiviilukettiössä on sitouduttu yhteen puupetsiin – katosta lattiaan ja seinästä seinään. Puupetsin ei tietenkään tarvitse olla tilasi ainoa väri. Työtasot, välitila ja maalatut seinät tarjoavat kaikki mahdollisuuksia lisätä väriä ja kontrastia.

Asettelu on tällaisessa tilassa erityisen tärkeässä asemassa ja saa käsityöosaamisen erottumaan. Katso, kuinka viilu jatkaa kaapin ovesta toiseen saumattomasti tehden tilasta viimeistellyn.

Savutammiviilu keittiö

Savutammi

Puu on monipuolinen materiaali ja sopii hyvin yhteen eri värimaailmojen kanssa. Jos haluat puun todella erottuvan tilassasi, harkitse väripalettisi pienentämistä. Mikä tahansa puun sävy ponnahtaa raikkaita valkoisia seiniä vasten. Savutammen ja valkoisen yhdistelmää pehmentää kauniisti lämmin, hiekkainen taso.

Pähkinäviilukeittiö

Pähkinäviilu

Puun luonnollinen kauneus ja lämpö yhdistettynä sen lujuuteen ja kestävyyteen tekevät siitä ihanteellisen kaikenlaisiin kalusteisiin. Jos täyspuukeittiö tuntuu liian raskaalta, kokeile hyödyntää materiaalia saarekkeessa.

Saareke on klassinen lisä keittiöön, ja se tarjoaa helpon mahdollisuuden tuoda uusia materiaaleja tilaan. Raikkaan valkoiset kaapistot saavat lämpöä ja kontrastia Pähkionäviiluisesta saarekkeesta.

Mänty

Monelle lapsuudesta tuttu mänty nostaa taas päätään trendikkäimpänä materiaalina. Se toimii kauniisti mustan sekä luonnollisten sävyjen ja materiaalien kanssa. Kokeile Mäntyviilua mustaksi petsatun viilun kanssa ja yhdistä hiukkaisiin sävyihin. Tekstiileistä esimerkiksi pellavaiset kankaat tuovat männyn luonnollista kaunutta esille entisestään.

Mustaksi petsattu viilu keittiö

Mustaksi petsattu viilu

Petsaus tuo puun luonnollisen kuvion kauniisti esiin, eikä peitä sen syitä, kuten maalaaminen. Musta petsi sopii kauniisti luonnollisten materiaalien, puun ja kiven kanssa. Se on monikäyttöinen ja toimii kauniisti koko keittiössä, tai pienempinä ripauksina esimerkiksi saarekkeena.

Massiivipuu kehysovi keittiö

Massiivipuu kehys

Massiivipuu kehykset kaapeissa luovat tilaan arvokkuutta. Tammiviilu ja massiivipuiset kehykset sopivat klassiseen ja maalaisromanttiseen kotiin.
Valkoiset tai vaaleat seinät ja työtaso kirkastaa tilaa ja korostaa kaunista massiivipuuta.

Viilun valmistukseen käytetään kokonaisesta tukista leikattuja puulevyjä. Viilumme valmistetaan siis aidosta puusta. Tehtaallamme on pitkät perinteet viilun valmistukseen ja valmistamme ne yhä käsin. Pidämme huolen, että kaikki viilut ovat samasta puuerästä, jotta kaikki keittiön tai kalusteen pinnat ovat kuvioltaan ja väriltään samaa sarjaa. 

Viilut asetellaan käsin ja ne voidaan asetella joko pystyyn tai vaakaan. Asettelemme viilut siten, että kuvio jatkaa saumattomasti pinnasta toiseen. Asettelu vaatii ammattitaitoa ja silmää, sillä ammattitaitoisella sommittelulla saadaan esiin puun syiden ainutlaatuisuus, erikoiset värit ja kuviot. Näin varmistetaan myös, että pinnat ovat kuvioltaan ja väriltään toisiaan vastaavat. Asettelussa tulisi ymmärtää luonnonmateriaalin ainutlaatuisuus. 

Pinnan kuvioon vaikuttaa puun kuvion lisäksi viilun asettelu. Latomalla viilun syykuvio toistuu samanlaisena lehdestä toiseen, kun taas kirjaladonnalla joka toinen viilu asetetaan peilikuviksi toisilleen.

Arkkenin vakioviilut ovat Tammiviilu, Jäätammiviilu, Savutammiviilu, Musta petsattu viilu, Petsattu tammiviilu, Saarniviilu ja trendikäs Mäntyviilu.

“Ihastuin sillä sekunnilla, kun näin keittiön. Just sitä, mitä olin suunnitteluvaiheessa mielessä visualisoinut.” Anna-Maria

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä