Kauniit kiintokalusteet kodin joka tilaan

Jutta Tannisen suunnitteleman kaupunkikodin keittiö sai inspiraationsa Hanna Heinon seinäreliefistä

Täydellisyyttä yksityiskohdissa: Arkkenin millintarkat kiintokalusteet

Arkkenin kiintokalusteet ovat isossa roolissa Jutta Tannisen asiakkaalleen suunnitteleman kodin linjasaneerausta. Kohteena oli asiakkaan kaupunkikoti, joka kaipasi täydellistä uudistusta. Kaikki pinnat uusittiin, sähkö- ja putkijärjestelmät päivitettiin, ja asunto suunniteltiin täysin uudelleen. Kylpyhuoneen järjestystä muutettiin, mutta pohjaratkaisu säilytettiin suurelta osin ennallaan. Keittiö oli alun perin ahdas ja pieni, eikä huonekorkeutta oltu hyödynnetty tehokkaasti. Jutan suunnitelmien ja Arkkenin mittatilauksena valmistettujen kiintokalusteiden ansiosta tila ja huonekorkeus saatiin hyödynnettyä millintarkasti.

Niemekkeellä lisää säilytys- ja laskutilaa keittiöön
Keskustakodin kokonaisvaltainen uudistus on suunnittelija Jutta Tannisen käsialaa

Jutta Tanninen on toiminut suunnittelijana jo pitkään ja siirtyi täysipäiväiseksi yrittäjäksi vuosi sitten. Hänellä on paljon kokemusta remonttisuunnittelusta, ja kokonaisvaltaisten projektien, jossa hän pääseen auttamaan asiakkaitaan löytämään ratkaisuja, jotka tekevät kodista toimivamman ja kauniimman toteuttaminen on hänelle mieluisinta.

Juttaa inspiroi suunnittelijana ongelmien ratkaisu. Erityisesti hän nauttii kiintokalusteiden suunnittelusta ja rakastaa luoda räätälöityjä ratkaisuja, jotka eroavat massatuotetuista vaihtoehdoista. Hänen suosikkikohteissaan on aina pieniä oivalluksia, kuten tilan täydellinen hyödyntäminen lattiasta kattoon.

Jutta Tannisella värit ovat suuri inspiraation lähde. Vaikka aiemmin musta-valko-harmaa-beige -tyyli kuului hänen päärepertuaariin, nyt myös värit ovat alkaneet inspiroimaan entistä enemmän. Asiakkaat ovat alkaneet haluta enemmän väriä ja persoonallisuutta koteihinsa. Jutta on ottanut tämän vaikutteen omaan kotiinsa ja toivoo voivansa toteuttaa rohkeita värivalintoja ja mielenkiintoisia väriyhdistelmiä myös tulevissa projekteissaan.

Arkkenin mittatilauksena valmistettu tv-taso
Pieni keittiö ja tilan optimaalinen hyödyntäminen

Keittiö oli alunperin pieni, joten suunnittelussa sai todella hyödyntää jokaisen millin. Kaappitilaa saatiin laajennettua ammattitaitoisella mitoituksella ja yläkaapeista tehtiin erityisen korkeat. Keittiöön luotiin lisää kaappi- ja laskutilaa kekseliäällä niemekkeellä, joka näkyy kauniisti myös olohuoneen puolelle. Asiakkaan toiveena oli aamiaisaappi, boran liesitaso, täyskorkeat jääkaappi ja pakastin sekä ennen kaikkea avaruutta tilaan ja runsaasti säilytystilaa.

"Kalusteiden on oltava arjessa toimivia ja intuitiivisia, mutta samalla ne on suunniteltava houkutteleviksi, kauniiksi ja esteettisiksi osaksi tilaa." - Jutta Tanninen

Kätevä aamiaiskaappi kätkee sisäänsä päivittäin käyttössä olevat astiat
Huonekorkeus hyödynnetty millintarkasti lattiasta kattoon

Värien ja toimivuuden liitto keittiön ja kiintokalusteiden suunnittelussa

Asiakkaan toiveena oli, että värit keittiön sisutukseen poimittaisiin Hanna Heinon reliefistä, ja se toimikin suunnittelun lähtökohtana. Hänen toiveenaan oli saada sävymaailma, joka heijastaisi reliefistä saatuja vaikutteita.

Neutraalit sävyt loivat tasapainoisen taustan keittiöön, kun taas makuuhuoneen vaatehuoneeseen haluttiin tunnelmallisempaa ilmettä tummempien sävyjen avulla. Tavoitteena on valita värisävyjä, jotka ovat ajattomia ja kestävät aikaa, jotta ne säilyvät tyylikkäinä myös vuosien päästä.

Vaatehuoneen kauniit sävytetyt kaapit

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä