Nerokkaat vinkit pienen keittiön tilankäyttöön

Pieni keittiö voi olla haasteellinen, mutta se ei tarkoita, etteikö siitä voisi tehdä toimivaa ja viihtyisää.

Minimalistinen säilytysjärjestelmä

Pienessä keittiössä tilan järkevä käyttö on avainasemassa. Satsaa kalusteisiin, jotka tuovat lisää säilytystilaa ilman, että ne vievät lattiatilaa. Kiinnitä hyllyt esimerkiksi kaappien, ikkunan tai oven yläpuolelle hyödyntääksesi hukkaneliöitä

Valitse kalusteita, jotka ovat monikäyttöisiä ja kompakteja. Esimerkiksi saareke, jossa on samalla sekä työskentelytilaa että ruokailumahdollisuus, ovat loistavia ratkaisuja pieneen keittiöön. Piilottamalla ovien taakse astiat pieni tila pysyy siistinä. Jos keittiössä tilaa on todella rajatusti, voisiko esimerkiksi olohuoneeseen lisätä säilytystilaa vähemmän käytössä oleville astioille?

Vaaleat värit ja peilipinnat

Vaaleat värit heijastavat valoa tehden tilasta avaramman näköisen. Maalaa seinät vaaleilla sävyillä ja valitse valkoisia tai vaaleita kaapinovia. Lisäämällä peilipintoja sisustukseen, voit luoda illuusion tilan suuremmasta koosta. Skandinaavinen sisustustyyli sopii erityisen hyvin pieneen keittiöön. Sen minimalistinen ja toiminnallinen lähestymistapa antaa tilalle avaruutta ja raikkautta.

Älykkäät kodinkonevalinnat

Hanki kompakteja ja älykkäitä kodinkoneita, jotka sopivat pieneen tilaan. Esimerkiksi pieni yhdistelmäuuni tai kompaktikokoinen astianpesukone mahtuvat pieneenkin keittiöön, säästäen samalla arvokasta lattiatilaa. Voit piilottaa kodinkoneet kauniisiin kalusteisiin, ja luoda tilaan siistin kokonaisuuden.

Avohyllyillä lisää tilan tuntua

Avohyllyt voivat toimia myös tilanjakajina. Jos keittiösi on yhteydessä olohuoneeseen tai ruokailutilaan, aseta avohyllyjä näiden tilojen väliin luomaan visuaalista erottelua ilman massiivisia seiniä. Avohyllyillä saa myös lisää säilytystilaa ja ne on helppo kustomoida esimerkiksi kapeammaksi sopimaan pieneenkin tilaan.

Kevyet tilanjakajat

Jos tarvitset tilan erottelua ilman pysyvää rakennetta, harkitse kevyempien tilanjakajien käyttöä. Esimerkiksi riippuverhot tai siirrettävät kaapit tarjoavat joustavan tavan jakaa tilaa tarpeen mukaan.

Saarekkeet tilanjakajina

Saareke toimii kätevästi tilanjakajana pienessäkin keittiössä. Se luo selkeän rajan ruoanlaittoalueelle ja samalla tarjoaa lisää laskutilaa ja säilytystilaa.

Valon merkitys tilan tuntua luotaessa

Valo vaikuttaa merkittävästi tilan avaruuden tuntuun. Huolehdi, että keittiössä on riittävästi valoa, esimerkiksi kirkkaat valaisimet tai led-nauhat kaappien alla luovat valoisuutta ja tilan tuntua.

Säilytyskalusteilla erillisiä alueita

Hyödynnä hyllyjä, kaappeja tai lipastoja tilan jakamiseen erillisiin alueisiin. Esimerkiksi aseta hyllykkö työtason ja ruokailutilan väliin, jolloin saat samalla lisää säilytystilaa.

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä