Suunnitelmissa keittiöremontti?

Kaipaako keittiösi remonttia? On monia syitä miksi keittiöremontti kannattaa teettää ammattilaisen suunnittelemana. Ajatukset ja ideat täydellisestä keittiöstä muotoutuvat ammattitaitoisen keittiösuunnittelijan avulla sulavaksi kokonaisuudeksi, joka istuu arjen tarpeisiin ja sykähdyttää vuosienkin kuluttua.

Kaipaako keittiösi remonttia? Toteuta keittiöremontti ammattilaisen kanssa

Keittiöremontti voi olla yksi elämän suurimmista remonteista. Suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa, ja ammattilaisen neuvoja kannattaa kuunnella. Parhaat keittiöt rakentuvat mittatilaustyönä, sillä jokaisen asunnon lähtökohdat ovat erilaiset. 

Toimivaa keittiötä suunniteltaessa puhutaan yleensä työskentelykolmiosta, eli vesipisteen, liesitason ja jääkaapin välisestä alueesta. Keittiösuunnittelun ammattilainen osaa suunnitella tarpeittesi mukaisen tilan, joka on toimiva ja mukava käyttää. Mittatilauksella teetetyn keittiön etuna on, että keittiösi jokainen neliö ja nurkka on onnistuneesti saatu hyödylliseen käyttöön.Kelpaisiko mittatilauskeittiö?Oletko kyllästynyt siihen, että keittiössäsi ei ole riittävästi säilytys- ja laskutilaa? Tai siihen että koko keittiötä ei saa otettua hyötykäyttöön joka nurkasta? Pohditko, että saareke olisi kiva, mutta liian tilaa vievä? Tiesitkö, että keittiökaapit ovat mahdollista saada avaimet käteen -periaatteella mittatilauksena? Mahdollisuuksia keittiön muokkaamiseen voi olla, mutta et vain saa itse suunniteltua täydellistä kokonaisuutta. 

Mittatilauskeittiö on näppärä tapa saada nopeasti itselleen valmiiksi suunniteltu, toimiva ja tyylikäs keittiö. Ammattilaisen apua kannattaa ehdottomasti hyödyntää, koska nykyään on helppo saada yhdestä paikasta koko palvelu suunnittelusta toteutukseen. Mittatilauskeittiö on takuuvarmasti suunniteltu juuri sinun yksilölliseen kotiisi, ja pienetkin yksityiskohdat otetaan huomioon.

Vaalean keltainen puinen keittiö

Kotimaiset keittiötrendit suosivat minimalismia ja ympäristötietoisuutta

Yhä useammat laatutietoiset asiakkaat haluavat, että keittiön materiaalit ovat ekologisia. Kotimaiset keittiömallit ovat hyvin minimalistisia, helposti muunneltavia ja palvelevat suomalaisen kodin tarpeita. 

Keittiötrendeissä on muutaman viime vuoden aikana korostuneet luonnolliset materiaalit, jotka luovat kotiin rauhan ja harmonian tuntua. Keittiön värimaailma on yhä vahvempi osa koko kodin tunnelmaa ja väritystä. Koska keittiö rakennetaan yhä useammin osaksi olohuonetta, keittiöstä tulee entistäkin enemmän kodin keskipiste. 

Valitse keittiömalleista sellaisia, joiden värimaailma on melko neutraali, varmistaen, ettet kyllästy nopeasti valitsemaasi väriin. On paljon edullisempaa vaihtaa keittiön välitilan ja seinäpintojen tapetteja, kuin tehdä keittiöremontti muutaman vuoden välein. Näin säästät luonnon lisäksi rahaa ja hermojasi.

Vaaleanharmaa keittiö tuo mieleen ripauksen maalaisromantiikkaa

Kun keittiöön halutaan maanläheistä väriä, selkeää linjaa, kodikkuutta ja tyylikkyyttä, kannattaa luottaa aikaa kestävään sävyyn, kuten vaaleanharmaaseen. Se on viime vuosien aikana noussut yhdeksi käytetyimmistä väreistä keittiökaapeissa ja muussa sisustuksessa. 

Vaaleanharmaa keittiö tuo mieleen monille maalaisromantiikan. Jos vaaleanharmaaseen keittiöön yhdistää esimerkiksi rustiikkista sisustustyyliä, tyylikkäät vetimet, sekä helppohoitoisia, ekologisia elementtejä, kuten komposiittia, olet maalaisromantiikan ytimessä. Vaaleanharmaassa keittiössä massiivipuiset työtasot, massiivipuuovet ja esimerkiksi messingin sävyiset hanat henkivät maalaisromanttisuutta ja arvokkuutta. 

Jos halutaan modernimpaa sisustusta, kannattaa valita vaaleanharmaan kaveriksi jokin räväkkä sävy ja kontrastia tuomaan perinteinen, moderni musta. Viimeistely tehdään esimerkiksi viherkasveilla, jolloin saadaan kokonaisvaltainen vaikutelma. Kaikki tällaiset pienet yksityiskohdat on huomioitu mittatilauskeittiöissämme.

Musta ja valkoinen keittiö

Askeettisen elegantti valkoinen keittiö voi olla myös leikkisä

‍Valkoinen koetaan monessa yhteydessä vaatimattomaksi värisävyksi, ikään kuin siitä puuttuisi särmää. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Valkoinen värisävy, oli se sitten puhtaan valkoinen, luonnonvalkoinen tai jotain siltä väliltä, tuo keittiöön askeettista eleganssia. 

Erilaisilla yksityiskohdilla ja rohkeilla väreillä, saadaan keittiöön graafisuutta ja pisara ylellisyyttä. Kun suunnitellaan keittiö ennakkoluulottomasti ja kyseenalaistaen tutut vuosikymmeniä seuranneet tavat ja muotokielen, saadaan valkoiseen keittiöön tarpeeksi keveyttä, leikkisyyttä ja avaruuden tuntua. 

Valkoinen keittiö antaa vapauden käyttää värejä rohkeasti muun muassa välitilassa, tapeteissa, astioissa sekä kodinkoneissa. Ajattele kuinka upea kokonaisuus voisi olla, jos valkoiseen keittiöön sijoittaisi vaaleanpunaiset yksityiskohdat, värikkäät pyyhkeet sekä rohkean, isokuvioisen tapetin sekä tehosteseinäksi että välitilaan.

Musta keittiö toimii katseenvangitsijana

Tummin sävy, joka värikartasta löytyy, on musta. Se on keittiön kaappien ja tasojen värinä äärimmäisen suosittu. Keittiö on asunnossa yleensä oma valtakuntansa – kodin kruunu – ja siksi siihen halutaan myös panostaa yhä enemmän. 

Musta on hallitseva värisävy, mutta sen kanssa voi yhdistää mitä tahansa korostusvärejä sisustuksen avulla. Kuvittele musta keittiö, jossa on upeat keltaiset kukat design-maljakossa, tai oranssin sävyiset keittiöpyyhkeet roikkumassa keittiösaarekkeen seinustalla. 

Mustaa voi käyttää myös yksityiskohtana esimerkiksi kodinkoneiden, vetimien, hanan ja tiskialtaan avulla. Välitilassa voi leikitellä erilaisten materiaalien kanssa, eikä tarvitse laittaa laattaa välitilaan. Vaikka et innostuisi täysin mustasta keittiöstä, pieni määrä mustaa tuo tilaan ryhtiä ja designia.

Nainen istuu keittiön pöydällä

Panosta kestävään ja näyttävään työtasoon

Keittiön työtaso suunnitellaan kestämään elämää, kolhuja ja roiskeita. Työtasoihin on saatavilla lukuisia eri materiaalivaihtoehtoja, jotka poikkeavat toisistaan paitsi tyyliltään, myös ominaisuuksiltaan.

Työtason valinnan voi jättää kokonaan ammattilaisen hommaksi, sillä heillä on yleensä parhaat kokemukset ja parhaat vinkit. Kannattaa miettiä, millaisia ominaisuuksia työtasossa pitää olla, ja minkä tyylisestä työtasosta sinä ja perheesi pidätte. Näitä asioita voit kirjata ylös, jolloin ammattilainen pystyy listasi perusteella löytämään helposti valmiit vaihtoehdot, ja ehdottaa sinulle sopivia ratkaisuja. 

Monelle tulee yllätyksenä, että keittiökoneiden ohella keittiön työtasoon saa varata budjetista melko ison osan. Laadukas työtaso on aikaa kestävä ja näyttävä, joten siihen kannattaakin satsata.

Suosituin keittiön työtason materiaali on jo vuosia ollut laminaatti. Se on suhteellisen edullinen, laadukas ja helppohoitoinen materiaali. Laminaatti on varsin kestävä materiaali, mutta esimerkiksi kuumia kattiloita ei kannata paljaaltaan laskea laminaattitasolle, muuten pinta voi kärsiä.

Laminaatin ohella toinen suosituista työtasojen materiaaleista on massiivipuu. Massiivipuu on ekologinen materiaali ja se tuo keittiöön persoonallista lämpöä. Helppohoitoisuutta kaipaavalle massiivipuinen työtaso ei ole paras vaihtoehto, koska massiivipuu tarvitsee säännöllistä huolenpitoa erilaisilla öljyillä ja vahoilla. Jos et ole puupinnan ystävä, tutustu luonnonkivitasoihin.

Varaa alkukartoitus

Valkoinen kukka marmori pinnalla

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä