Savo – Helppoa ruoanlaittoa BORA-integroiduilla liesituulettimilla ja -höyryuuneilla

Keittiö on kodin sydän ja monelle asunnon tärkein tila. Kokkaamista ja arkipäivän toimintoja helpottavat innovaatiot ovat tarpeen ruoanlaitosta innostuneille ja keittiössä viihtyville.

Keittotasoon integroidut, alaspäin imevät liesituulettimet ovat yhä halutumpia sekä sisustuksellisista että toiminnallisista syistä. Niiden tarjoama avoin näkymä ja raikas sisäilma houkuttelevat monia. Parhaissa laitteissa on lisäksi monia käyttöä helpottavia innovaatioita. Savo Designin maahantuoman, laajan BORA-malliston laitteet Professional 3.0, Classic 2.0, X Pure, Pure ja uusi S Pure sopivat mainosti moderniin keittiöön. Niitä yhdistää minimalistisen pelkistetty muotoilu ja huippuluokan käytettävyys. Hiljainen äänitaso, intuitiivinen ohjaus, höyrynpoiston automaattinen ohjaus ja erittäin helppo puhdistettavuus tekevät niiden käyttämisestä vaivatonta.

Ruoanlaitosta tulee entistäkin nautinnollisempaa: BORA-laitteet eivät anna höyrylle, käryille tai hajuille mitään mahdollisuutta. Tehokas tuuletin poistaa kaikki ruoankäryt ja laadukkaat suodattimet hävittävät myös hajut, joten keittiön sisäilma todellakin pysyy raikkaana. Ei siis enää höyryä silmissä tai silmälaseissa, ja keittiön siivoaminenkin helpottuu. Ruoanlaiton aikana syntyvät rasvahiukkaset nimittäin kerätään tehokkaasti ruostumattomasta teräksestä valmistettuun rasvasuodattimeen, joka on helppo pestä astianpesukoneessa.

Bora kiertoilma laite

Vapautta keittiösuunnitteluun

BORA antaa myös paljon mahdollisuuksia keittiön suunnitteluun. Haluatko esimerkiksi kokata ikkunan edessä tai viistokaton alla, tahdotko saarekkeen ilman näkymää peittävää liesituuletinta, tai tarvitsetko enemmän tilaa yläkaapeille…? Integroidulla liesituulettimella varustettujen BORA-liesitasojen avulla kaikki tämä onnistuu.

Modulaarisilla BORA Classic 2.0 ja BORA Professional 3.0 ratkaisuilla voit rakentaa juuri omaan keittiöösi sopivan kokonaisuuden yhdessä tehokkaan imuyksikön kanssa. Saatavana on laaja valikoima erilaisia keittotasoja – esimerkiksi rajaton induktio, Teppanyaki teräsgrillitaso ja kaasu – ja myös useamman keittotason sisältävät sekä pienet yhden keittoalueen yhdistelmät ovat mahdollisia.

Tarvitsetko lisää säilytystilaa keittiöön? Mielenkiintoinen BORA-uutuus on pienimpiinkin keittiöihin sopiva tilaihme, BORA S Pure. Se mahtuu 60 cm leveään kalusteeseen ja ratkaisee monta tilaongelmaa.

Koko BORA Pure -sarjan, eli uuden superkompaktin BORA S Puren, BORA Puren sekä tavallista suuremmilla keittotasoilla varustetun BORA X Puren, asennuskorkeuskin on vain alle 20 cm, joten alakaappiin jää reilusti tilaa. Lisätila laatikostossa on mahtava etu pienissä keittiöissä, mutta tulee kyllä usein tarpeeseen myös suurissa saarekkeissa.

Ruoanlaitosta nouseva höyry imeytyy Bora laitteeseen

Höyryllä herkullista ruokaa helposti

Nopeus ja helppous ovat valttia ruoanlaitossa; tietysti ruoan herkullisen maun lisäksi. Uudella BORA X BO -yhdistelmähöyryuunilla loihdit herkullisen ja terveellisen aterian sekä arkeen että juhlaan helposti ja nopeasti.

BORA X BO tuo ravintolatason ruoanlaittokokemuksen kotikeittiöihin. Kymmenet automaattiohjelmat ja intuitiivinen opastus tekevät kokkaamisesta todella helppoa. Tasaisen höyrynmuodostuksen ja optimaalisen lämmönjakautumisen ansiosta ruoka valmistuu erittäin nopeasti ja onnistuu aina. Ruoasta tulee täydellistä, vaikka käytössäolisivat kerralla kaikki kolme käyttötasoa. Voit kypsentää samanaikaisesti esimerkiksi kolme pellillistä korvapuusteja, ja jokainen niistä onnistuu yhtä hyvin.

BORA X BO korvaa uunin perinteiset toiminnot älykkäällä kuumennusmenetelmällä, joka helpottaa uunin käyttöönottoa. Herkullisia lopputuloksia on siis helppo saada aikaan myös vanhoilla tutuilla resepteillä. BORA X BO on kuitenkin myös höyryuuni, minkä ansiosta ruoanlaitosta tulee hellävaraisempaa ja terveellisempää. Lempeällä höyrykypsennyksellä saat paistiin tai kalaan juuri haluamasi kypsyysasteen ja siitä tulee mehevä. Vihanneksissa säilyvät maku, vitamiinit ja värit. Höyry uudistaa edellisen päivän ruoan, pitää ruoan lämpimänä kuivattamatta sitä sekä sulattaa pakasteet kuumentamatta niitä.

Kaikki BORA X BO -yhdistelmähöyryuunin tekniset yksityiskohdat ovat tarkkaan harkittuja ja erinomaisesti toteutettuja. Kun X BO -uunin ovi esimerkiksi avautuu, et saa kasvoillesi höyrypilveä. Automaattinen höyrynpoisto kadottaa höyryt ennen lukituksen poistamista ja oven automaattista avaamista. Myös kaikki hajut katoavat tehokkaan aktiivihiilisuodattimen ansiosta. Puhdas, kuivattu ja viilennetty ilma palautetaan huoneilmaan kalusteen takaa. Lisäksi X BO -uunin yksinkertainen vetimetön muotokieli sekä visuaalinen kosketusnäyttö puhuttelevat vaativintakin sisustajaa.

Uuni myös puhdistuu itsestään. Tehopuhdistusohjelma ja kätevä puhdistuspatruuna pesevät uunin putipuhtaaksi – edes pyyhkimistä ei tarvita!

Kaksi uunia käytössä ruoanlaitossa

Ruoanlaittoa puhtaassa ja raikkaassa sisäilmassa

Integroidulla liesituulettimella varustettujen BORA-liesitasojen imuteho on niin valtavan hyvä, että keittiössä ja ruokailutilassa ei leiju paistokäry, vaan houkutteleva ruoan tuoksu. Kaikki BORA-liesituulettimet voidaan kytkeä hormiin, jolloin käryt menevät pihalle, mutta yli 90 % niistä myydään kuitenkin huoneilmaan palauttavina.

Nykyaikaisten tiiviiden talojen kanssa riittävän korvausilman saaminen voikin olla haasteellista, kun liesituulettimen imuteho on suuri. Tehokkaat liesituulettimet imevät käryt keittiöstä pois, mutta joudutaanko korvausilma ottamaan esimerkiksi ikkunasta, jos talossa ei ole koneellista ilmanvaihtojärjestelmää? Huoneilmaan palauttavien mallien kanssa tämä ei ole ongelma. Erinomaiset aktiivihiilisuodattimet palauttavat hajuttoman, raikkaan ilman puhdistettuna takaisin huoneilmaan.

BORAn huoneilmaan palauttavien mallien suosiota selittää BORAn aktiivihiilisuodattimien huippulaatu. Ne ovat erittäin tehokkaita ja pitkäikäisiä. BORA-laitteiden suodatin on lisäksi todella helppo vaihtaa. Liesitasoon integroidun liesituulettimen aktiivihiilisuodattimen vaihto tapahtuu vaivattomasti imuaukon kautta, eli laatikoita ei tarvitse poistaa. BORA X BO -uunissa suodatin taas sijaitsee käyttöpaneelin takana, uunin luukun yläpuolella, ja se vaihdetaan helposti avattavan luukun kautta.

Unelmien keittiö vastaa asukkaiden yksilöllisiä tarpeita. Lukuisia design-palkintoja voittaneet BORA-laitteet tarjoavat suunnittelun vapauden ja ylivoimaista käytettävyyttä minimalistisella designilla, joka istuu nykyaikaiseen keittiöön.

Perhe ruskeassa keittiötilassa
Teksti: Tuija Halonen, Savo

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä