Pistorasioiden oikein sijoittamisesta keittiössä: Näin saat turvallisen ja tehokkaan työskentelytilan

Pistorasioiden sijaintia keittiössä on tärkeä harkita koska se vaikuttaa kuinka tehokas ja turvallinen työskentelytilasi tulee olemaan.

Pistorasioiden paikka olisi hyvä valita siten, että niihin on helppo pääsy. Pistorasioiden asennuksessa kannattaa ottaa huomioon suunnitellut toiminnot, kytkettyjen liatteiden määrä ja hankkia niitä riittävä määrä. Keittiön tavanomaiseen kalustukseen tarvitset noin neljä pistorasiaa, joista yksi laitetaan työtason alle ja kolme sijoitellaan kaapistoihin. Pistorasiat tulee sijoittaa niin, että ne ovat helposti saavutettavissa myös kaappien ja työtasojen alla. Pistorasioihin liitettyjen laitteiden turvallisuuden takaamiseksi on syytä myös asentaa suojakytkimet. Suojakytkimen avulla voit sammuttaa laitteistosi nopeasti jos huomaat vaarallisen tilanteen syntyneen. Pistorasiat tulisi myös sijoittaa pois lasten ulottuvilta. Pistorasioiden asentamisen jälkeen tarkista aina laitteiden toiminta ja ota tarvittaessa yhteyttä asiantuntijaan.

Pistorasiat kannatta asennuttaa ammattilaisen toimesta

Pistorasioiden asentamiseksi on parasta kysyä ammattilaista neuvoja ja varmistaa että kaikki tehdään turvallisesti. Jos sinulla on epäilyksiä tai kysyttävää, ota myös silloin yhteyttä asiantuntijaan ennen laitteiston käynnistämistä. Tarkista myös, että kaikki pistorasiat on turvallisesti kiinnitetty ja suojattu vedeltä ja muilta siihen vaikuttavilta ulkoisilta tekijöiltä. Pistorasioiden oikein asentaminen on tae hyvin toimivalle keittiölle ja sen turvallisuudelle.


Pistorasioiden hankintaan ja asentamiseen tarvitaan huolellisuutta, jotta voit varmistaa laitteiston toimivuuden ja turvallisen käytön. Pistorasioiden asentaminen tulee aina tehdä ammattilaisen ohjeiden mukaisesti ja heidän on myös tarkastettava kaikki keittiön sähkölaitteet ennen niiden käyttöönottoa. Pistorasiat tulisi testata usein turvallisuuden varmistamiseksi, etenkin silloin, kun ne liitetään uusiin laitteisiin.

Parhaat vinkit keittiön suunnitteluun löydät meiltä!

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä