Näillä vinkeillä sisustat tyylikkään keittiön

On sisustustyylisi sitten maalaisromanttinen tai modernin pelkistetty, löydät osaavan keittiösuunnittelijan avulla juuri siihen sopivat sisustusratkaisut. Keräsimme yhteen suunnitteluideoita kaikenlaisiin keittiöihin.

Mitä pitää ottaa huomioon keittiöremontin suunnittelussa?

‍Monille tulee mieleen keittiössä ruokaa tehdessä ja ruokaillessa, että nykyinen keittiö ei vastaa omia tarpeita tai keittiö kaipaa muuten vain uutta ilmettä. Mutta miten päästä alkuun keittiöremontissa, kun huomioitavaa on niin paljon? Olipa keittiö nykyiseltä tai tulevalta tyylisuunnaltaan mikä tahansa, pätevät samat vaiheet keittiöremontin suunnittelussa ja aloittamisessa. 

Kun suunnitellaan keittiötä, tulee ottaa tarkat mitat käytettävästä tilasta ja miettiä rakenteita. On myös pohdittava tarkkaan, minne vesipisteet halutaan sijoittaa, kuinka paljon uudessa keittiössä tarvitaan laskutilaa, missä on hyvä paikka liedelle, mikä on yläkaappien sopiva korkeustaso kaikkien perheenjäsenten kannalta ja onko käytännön kannalta parempi asentaa alakaapit vai -laatikot. Paljon kysymyksiä, joissa ammattilainen osaa sinua auttaa.

‍Tee sinäkin keittiöstä suosikkipaikkasi. Esimerkiksi pienessä keittiössä jokainen kulma ja kolo kannattaa käyttää hyödyksi. Pienessä tilassa keittiön sivutaso toimii helposti työtasona ja ruokapöytänä. Keveyttä pieneen keittiöön saadaan, kun ruokapöydän raskaiden tuolien sijaan sivutason alle sijoitetaan baarijakkaroita. 

Myös massiivinen liesituuletin on pienessä tilassa keveä, jos sen ympärillä ei ole kaappeja. Pienessä keittiössä kaikki on kätevästi käsillä, ja monet laittavat siellä muun muassa kauhat ja kattilat siististi riviin roikkumaan seinään kiinnitettävään tankoon. 

Myös kapeilla korkeilla kaapeilla saadaan sopivasti lisäsäilytystilaa pieneen keittiöön kohtuulliseen hintaan. Jotta saat keittiöstä näköisesi, kannattaa hyödyntää kaikki tuttavien kokemukset erilaisista keittiöratkaisuista. Lisäksi showroomillamme voi tutkia valmiiksi tehtyjä keittiökokonaisuuksia.

Veikeä ja käytännöllinen keittiön sisustus kekseliäästi yhdistelemällä

Keittiö on parhaimmillaan toimiva ja lämminhenkinen tila, jossa ruoan laittaminen onnistuu vaivatta. Kun keittiötä suunnitellaan, on hyvä huomioida käytettävän tilan koko ja muoto. Tämä on tärkeää, jotta keittiön selkeät toiminnallisuudet säilyvät ja tilan ominaistyyli on linjakas.

Apuna on hyvä käyttää keittiöalan ammattilaista, mutta parhaaseen lopputulokseen pääsee yleensä olemalla itse mukana suunnittelussa koko prosessin ajan. Tiedät toki itse, mitä kaipaat keittiöltä, mutta ammattilainen nostaa parhaimmillaan keittiön yleisilmeen ja käytettävyyden aivan uudelle tasolle. 

Keittiö saarekkeella on hyvä esimerkki suositusta nykytrendistä. Se tuo keittiöön paljon lisää laskutilaa ja uusia käyttömahdollisuuksia koko perheen tarpeisiin. Saareke vie myös yllättävän vähän tilaa. Lopuksi kokonaisuus kruunataan veikeällä sisustuksella ja rohkeilla väreillä.

Rintamamiestalon keittiön päivitys maalaisromanttiseen tyyliin?

Moni rintamamiestalossa asuva haluaa päivittää keittiönsä maalaisromanttiseen tyyliin. Rintamamiestalon keittiö on kuitenkin usein haastava remontoida. On ymmärrettävää, että vanhan keittiön päivittäminen voi tietää yllätyksiä jo pelkästään rakenteissa. Onkin syytä ottaa alan ammattilainen jo suunnittelun alussa mukaan, jotta lopputulos olisi vuosia kestävä kokonaisuus. 

Keittiön sisustaminen maalaisromanttiseksi maalipintojen ja erilaisten sisustustavaroiden avulla voi olla huokeampi vaihtoehto. Maalaisromanttinen keittiö huokuu rohkeita värejä, eikä kaiken suinkaan tarvitse olla valkoista tai vaaleaa. Liitutaulumaalilla saa seinälle vaikka päivittäin vaihtuvan menun, ja erilaisilla kuivatuilla yrteillä voi tuoda herkullisia tuoksuja keittiöön. Monet laittavat maalaisromanttisen keittiön kaunistukseksi myös sipuleita roikkumaan katosta tai vanhasta kärrynpyörästä valmistettuun valaisimeen.

Maalaistyyliin sopivat myös nykyaikaiset induktiotasot ja liesituulettimet. Nykyaikaiset kodinkoneet ja -laitteet ovat niin tyylikkäitä, ajattomia ja neutraalin värisiä, että ne sopivat minkä tyyliseen keittiöön tahansa. 

Yksi suosittu tyylisuuntaus Suomessa on ranskalainen keittiö. Tämä tyylisuuntaus pohjautuu ranskalaisten huippukeittiöiden suosimiin väreihin, pintoihin ja valaisimiin, luoden ikään kuin bistrotunnelmaa kotikeittiöön. Ranskalaiseen keittiöön kuuluvat kaikenlaiset avohyllyt, entisajan ruokakomerot eli lasiseinäiset pantryt, tarjoiluvaunut, metallipinnat ja metallijäljitelmää olevat sisustustarvikkeet. 

Monet hyödyntävät lieden päällä myös erilaisia metalliverkkohyllyjä, joihin voi laittaa astioita roikkumaan. Ranskalaistyylisestä keittiöstä saa helposti ja minimalistisesti hyvinkin persoonallisen kokonaisuuden. Ranskalaistyylisessä keittiössä kaikki käytettävät raaka-aineet ja astiat saavat näkyä avohyllyillä, lasivitriineissä ja avoimena pysyvässä pantryssä.

Lämpimästi valaistettu puinen keittiö antiikki kalusteilla

Kokonaisvaltainen keittiön sisustus eri väreillä ja materiaaleilla

Moni mieltää harmaan värin hyvinkin yksitoikkoiseksi ja ankeaksi, vaikka todellisuudessa harmaa väri luo mitä parhaimman pohjan erityylisille keittiön sisustuksille. Harmaa keittiö on parhaimmillaan muuntautumiskykyinen ja moniin eri tyylisuuntiin taipuva. Harmaata on helppo yhdistää eri väreihin ja materiaaleihin oman tyylin ja mieltymysten mukaisesti. 

Kun nappaat käteesi maalikaupassa väriliuskat harmaan kaikista eri sävyistä, voit yllättyä, kuinka montaa eri sävy- ja kiiltoastetta onkaan tarjolla. Harmaa väri sopii myös leikittelevän ja veikeän keittiön pohjasävyksi, koska siihen voi yhdistää vuodenajan mukaan räikeitäkin värejä turvallisesti. Lopputulos on kaikkea muuta kuin tylsä ja tavallinen. Olipa keittiötyylisi rouhean industrial-henkinen, moderni, maalaisromanttinen, ranskalaistyylinen tai pelkistetty, harmaa väri sopii lähes keittiöön kuin keittiöön.

Väristä ja tyylistä riippumatta keittiön sisustus on helpoin toteuttaa yksivärisellä pohjalla. Moderni keittiö on usein pelkistetty, ja se muodostuu selkeistä linjoista, avoimista tiloista sekä tarkkaan mietityistä materiaaleista kiintokalusteissa. 

Värityksen osalta musta tuli kuumimpien keittiötrendien listoille joitakin vuosia sitten, eikä sen suosio ole hiipunut. Mustan eri sävy- ja kiiltoasteisiin yhdistetään usein vaaleaa tammea, jolloin saadaan sopusointuinen ja kaunis kokonaisuus. Erilaiset puun syykuviot elävöittävät keittiöovien ja -tasojen pintoja tehden niistä suomalaisten makua miellyttäviä. 

Viime vuosina musta tammikeittiö on noussut kuumaksi trendiksi, ja mustaa tammea suositaan myös kiintokalusteissa ja sisustuselementeissä. Monien mielestä musta tuo moderniin keittiöön tietynlaista arvokkuutta ja tyylikkyyttä, ja sen pystyy toteuttamaan pienelläkin budjetilla.

Lue myös: Väri-ideoita keittiön suunnitteluun

Kultainen keittiön hana

Mitä pitää ottaa huomioon keittiöremontin suunnittelussa?

Monille tulee mieleen keittiössä ruokaa tehdessä ja ruokaillessa, että nykyinen keittiö ei vastaa omia tarpeita tai keittiö kaipaa muuten vain uutta ilmettä. Mutta miten päästä alkuun keittiöremontissa, kun huomioitavaa on niin paljon? Olipa keittiö nykyiseltä tai tulevalta tyylisuunnaltaan mikä tahansa, pätevät samat vaiheet keittiöremontin suunnittelussa ja aloittamisessa. Kun suunnitellaan keittiötä, tulee ottaa tarkat mitat käytettävästä tilasta ja miettiä rakenteita. On myös pohdittava tarkkaan, minne vesipisteet halutaan sijoittaa, kuinka paljon uudessa keittiössä tarvitaan laskutilaa, missä on hyvä paikka liedelle, mikä on yläkaappien sopiva korkeustaso kaikkien perheenjäsenten kannalta ja onko käytännön kannalta parempi asentaa alakaapit vai laatikot. Paljon kysymyksiä, joissa ammattilainen osaa sinua auttaa.

Tee sinäkin keittiöstä suosikkipaikkasi. Esimerkiksi pienessä keittiössä jokainen kulma ja kolo kannattaa käyttää hyödyksi. Pienessä tilassa keittiön sivutaso toimii helposti työtasona ja ruokapöytänä. Keveyttä pieneen keittiöön saadaan, kun ruokapöydän raskaiden tuolien sijaan sivutason alle sijoitetaan baarijakkaroita. Myös massiivinen liesituuletin on pienessä tilassa keveä, jos sen ympärillä ei ole kaappeja. Pienessä keittiössä kaikki on kätevästi käsillä, ja monet laittavat siellä muun muassa kauhat ja kattilat siististi riviin roikkumaan seinään kiinnitettävään tankoon. Myös kapeilla korkeilla kaapeilla saadaan sopivasti lisäsäilytystilaa pieneen keittiöön kohtuulliseen hintaan. Jotta saat keittiöstä sinun näköisesi, kannattaa hyödyntää kaikki tuttavien kokemukset erilaisista keittiöratkaisuista. Lisäksi showroomillamme voi tutkia valmiiksi tehtyjä keittiökokonaisuuksia.

Toteuta pienen keittiön sisustus pienellä budjetilla

‍Pieniä keittiöitä on joka lähtöön kerrostaloyksiön keittokomerosta suurperheen monineliöiseen keittiöön, jota käyttää useampi henkilö. Pienen keittiön ehdoton etu on se, että sen voi rakentaa tai remontoida edullisesti. Kun kalliita materiaaleja ei tarvita suurta määrää, ei budjettikaan pääse karkaamaan käsistä.

Pieneen keittiöön voi toisaalta halutessaan satsata vähän kalliimpiakin materiaaleja, koska neliöitä on vähän. Pienessä tilassa voi siis olla mahdollisuus ylellisempiin ratkaisuihin kuin suuren keittiön remontissa. Toisaalta pienen keittiön suurimmat ongelmat liittyvät usein tilan korkeuden aiheuttamiin rajoituksiin, sekä työ- ja säilytystilan puutteeseen. Tämä voi aiheuttaa rajoituksia kodinkoneiden ja kiinteiden kalusteiden sijoittelussa. Mutta olipa keittiö minkä kokoinen tahansa, sen suunnittelussa kannattaa käyttää luovuutta.

Kultainen keittiön hana valkoisessa keittiössä

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä