Kodin kiintokalusteet ja säilytys

Kuten keittiöt, kaikki kodin kiintokalusteet valmistetaan Arkkenilla rakkaudella ja millin tarkkuudella.

Kylpyhuone

Hyvin suunnitellut kylpyhuoneen kalusteet mullistavat tilasi hyödyntäen sen jokaisen sentin. Kekselijäät ratkaisut voivat viedä tilan säilytystilan ja käytännöllisyyden aivan uudelle tasolle. Kylpyhuoneelle on asetettu monia vaatimuksia, sen tulee olla käytännöllinen ja helppohoitoinen tila. Tilan kauneus ja seesteisyys ei ole yhtään haitaksi.

Kaappisäilytystä vaativat tavarat, kuten pyyhkeet, kylpytuotteet ja hiustenkuivaajat vaikuttavat tilan ilmeeseen, joten kannattaa miettiä, miten saat esille kauniit purkit ja purnukat parhaalla mahdollisella tavalla ja toisaalta piilottaa sellaiset, jotka eivät sovi tilaan. 

Kylpyhuoneesta löytyy paljon ns. ylimääräistä seinätilaa, sillä usein kaappien kanssa keskitytään lähinnä allastasoon. Ammattilaisen kanssa tilasta voi löytyä kekseliäitä pintoja ja mahdollisuuksia, joita itse ei tulisi ajatelleeksi.

Useiden perheenjäsenten jakamassa kylpyhuoneessa on erityisen hyödyllistä varata oma alue jokaisen omille kylpytuotteille. Tämä hoituu esimerkiksi valitsemalla kaapit, joissa on useita pieniä laatikostoja jokaisen omille tavaroille. 

Vaatekaapit

Kun haluat ottaa kaiken irti makuuhuoneesi tilasta, vaatekaapit tekevät oleellisen muutoksen. Erityisesti, jos huoneessasi on hankalia koloja ja elementtejä, kuten ullakkohuoneen viisto katto. 

Sisäänrakennettu vaatekaappi auttaa sinua maksimoimaan säilytystilan ja voit mukauttaa muotoilun omistamiesi vaatteiden perusteella. Jos käytät esimerkiksi paljon pukuja, voit valita lisää ripustustilaa; jos sinulla on kadehdittava kenkäkokoelma, voit rakentaa kenkäsäilytyslokeroita.

Saranaovet antavat vaatekaapeillesi perinteisemmän ilmeen, kun taas liukuovet voivat viimeistellä tyylikkään tilan ja ovat siisti vaihtoehto, jos tilaa on rajoitetusti. Voit jopa jättää ovet kokonaan pois ja valita osittain avoimen vaatekaapin. Tällä saat luotua rennomman tunnelman huoneeseen. 

Valittavanasi on lukuisia erilaisten vaatekaappien ovia, sisäosia ja viimeistelyvaihtoehtoja. Kuten keittiöt, Arkkenilla myös kodin muut kiintokalusteet valmistetaan mittojen mukaan kuhunkin tilaan unikkeina kokonaisuuksina.

Eteisen kaapit

Yksi kodin vaikeasti siistinä pidettävä tila on ehdottomasti eteinen. Rauhallinen tila voi helposti muuttua kenkien, laukkujen ja sateenvarjojen esteradaksi. Voit voittaa sotkun vaihtamalla hyllyt ja rekit kauniisiin kiintokalusteisiin jotka piilottaa takit ja hatut näkyviltä.

Eteinen on ensimmäinen asia, jonka näet, kun astut sisään taloosi – no, ainakin kun astut sisään taka- tai sivuovesta – joten sen on tehtävä vahva ensivaikutelma. Tietysti sen pitää olla myös toimiva. Miten saat kengille ja takeille tarkoitetun huoneen näyttämään tyylikkäältä ja järjestetyltä?

Käsityönä mittoihin valmistetussa eteistilassa ei tarvitse tinkiä toiminnallisuudesta tai ulkonäöstä. Jos haluat pitää kaiken sotkun poissa näkyvistä, tai tarvitset apua haastavan tilan kanssa, harkitse yhteistyötä suunnittelijan kanssa räätälöidäksesi tilasi kiinteillä säilytysratkaisuilla. 

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuone alkaa olla vakiovaruste nykyaikaisissa kodeissa. Sen avulla kodin saa pidettyä siistinä ja käytännöllisenä ja esimerkiksi pyykit poissa silmistä. On monia tapoja hyödyntää tätä monipuolista tilaa. Se toimii pesutupana, siivousvälineiden piilopaikkana, roskakorien säilytykseen ja lisätilana keittiötarvikkeiden säilytykseen.

 

Kodinhoitohuone on tärkeää suunnitella toiminnalliseksi. Lisäksi tila voi olla tyylikäs ja viihtyisä, monikäyttöinen tila, jossa viettää mielellään aikaa. Voisiko kodinhoitohuone olla niin ihana, että siellä hoitaisi arkiaskareita mielellään? Kodinhoitohuone on kovassa käytössä, joten materiaalit kannattaa valita mahdollisimman kestäviksi ulkonäköä unohtamatta.

Uutta kodinhoitotilaa luotaessa otetaan usein tilaa keittiöstä. Tämä on käytännöllistä, koska voit käyttää olemassa olevia putkistoja ja sähkölaitteita, mutta joskus tämä aiheuttaa sen, että tila on hankala tai kapea työskentelyyn. Pysy tässä tilanteessa vaaleissa väreissä varmistaaksesi, että huone tuntuu raikkaalta ja ilmavalta.

Jos kodinhoitohuoneesi on kapeampi kuin haluaisit, jos se näkyy selvästi keittiöstä tai eteisestä tai jos sinun täytyy kulkea sen läpi päästäksesi puutarhaan, järjestys on avainasemassa. Upea kodinhoitohuoneidea on jakaa tilasi vyöhykkeisiin, jolloin se näyttää siistimmältä ja tuntuu organisoidummalta.

Tällaisessa tilassa toimii erityisesti rivi korkeita, suuria kaappeja, jotka tarjoavat säilytystilaa pesukoneelle, kuivausrummulle, imurille, peruaineille ja muille tarvikkeille, ja voit kätevästi piilottaa kaiken suljettujen ovien taakse. Suunnittele tarkoin myös hyllyt, jotta kaikille suihkepulloille ja pesuaineille löytyy sopivan korkuiset hyllytilat.

 

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä