Vuoden 2024 kiinnostavimmat keittiötrendit

Tulevana vuonna tullaan näkemään mielenkiintoisia väripilkkuja ja minimalistisia keittiösisustuksia.

Minimalismin paluu keittiösuunnitteluun

Yksinkertainen ja tyylikäs muotoilu on vuoden 2024 trendien keskiössä. Vähäeleinen ja minimalistinen keittiödesign, jossa puhtaat linjat ja neutraalit värit korostuvat, tekee vahvan paluun. Tämä trendi luo rauhallisen ja avaran ilmapiirin keittiöön.

Vaaleaa minimalismia ja kattoon yltävät kaapit
Rohkeat värit keittiössä

Vaikka minimalistinen suunnittelu nostaakin taas päätään, sen korostamiseen hyödynnetään entistä enemmän värikkäitä yksityiskohtia. Kestävä kehitys ja luontoyhteyden korostaminen voivat vaikuttaa värivalintoihin. Luonnolliset ja rauhoittavat sävyt, kuten erilaiset vihreät, murretut siniset ja murretut ruskeat, tulevat olemaan suosittuja.

Vihreää ja mäntyä

Vastapainona rauhallisille sävyille, nähdään paljon myös kirkkaita ja pirteitä värejä, kuten keltaista, oranssia ja voimakasta punaista, jotka tuovat energiaa ja iloa tilaan. Myös pastellisävyt, kuten vaaleanpunainen, mintunvihreä ja vaaleansininen, ovat suosittuja etenkin keväällä ja kesällä, ja niitä voidaan odottaa nähtävän sisustuksessa tulevana vuonna.

Värejä nähdään myös entistä enemmän pienissä yksityiskohdissa. Erimerkiksi värikkäät hanat ja kekseliäät vetimet ovat isossa roolissa persoonallisen keittiön suunnittelussa. Pienissä ripauksissa piilee taika.

Tutustu väri-ideoihin.

Volan hana tammiviilukeittiössä

Kannattaa muistaa, että väritrendeissä voi olla alueellisia ja kulttuurisia eroja, ja yksilölliset mieltymykset vaihtelevat. Siksi on aina tärkeää valita värit, jotka sopivat omaan makuun ja tarpeisiin, eikä seurata trendejä sokeasti. Lisäksi värien yhdistelmät ja käyttötapa voivat vaikuttaa siihen, kuinka onnistunut lopputulos on, joten on hyvä harkita värien kokonaisuutta ja tasapainoa sisustuksessa.

Pyöreät ja kaarevat muodot keittiön kalusteissa

Pyöreät ja kaarevat muodot ovat nousseet suosioon sisustustrendeissä, ja niitä tullaan näkemään entistä enemmän vuonna 2024. Pyöreät ja kaarevat muodot tuovat pehmeyttä ja lämpöä tilaan. Ne luovat miellyttävän ja kutsuvan tunnelman, mikä voi tehdä tilasta mukavamman ja viihtyisämmän.

Monet trendikkäät sisustustyylit, kuten skandinaavinen tyyli ja mid-century modern, sisältävät pyöreitä ja kaarevia muotoja. Tällaiset muodot voivat tuoda modernin ilmeen tilaan. Pyöreät ja kaarevat muodot voivat toimia kontrastina suorakulmaisille ja koville elementeille sisustuksessa.

Esimerkkejä pyöreiden ja kaarevien muotojen käyttämisestä sisustuksessa voivat olla esimerkiksi pyöreät pöydät, kaarevat saarekkeet, hyllyt ja jopa kaarevat kaapit.

Kaareva kaappi keittiössä
Avoin ja sosiaalinen suunnittelu

Avoimen suunnittelun ydinajatus on yhdistää erilliset tilat, kuten keittiö, olohuone ja ruokailutila, yhdeksi yhtenäiseksi tilaksi. Tämä poistaa fyysiset esteet ja seinät, jotka erottavat nämä tilat toisistaan, ja luo avaran ja yhtenäisen tilan.

Avoimessa keittiössä ihmiset voivat helpommin osallistua keskusteluihin ja toimintaan muiden kanssa. Ruuanlaittaja voi olla osa sosiaalista vuorovaikutusta, kun vieraat tai perhe seurustelevat olohuoneessa tai ruokailutilassa. Keittiösaareke voi toimia luontevana jakajana tilojen välillä, tarjoten samalla lisää työskentely- ja ruokailutilaa. Avoimen suunnittelun mukaisesti ruokailutilan ja keittiön yhdistäminen voi tehdä aterioinnista vaivatonta.

Kaunis, jaloilla seisova saareke kerää ihmiset ympärilleen
Vihreät valinnat ja ynpäristöystävällisyys keittiön suunnittelussa

Ympäristöystävällisyys on edelleen vahva trendi keittiön designissa, ja vuoden 2024 odotetaan tuovan mukanaan entistäkin innovatiivisempia ja kestävämpiä ratkaisuja.

Energiatehokkaat keittiölaitteet ovat yhä suositumpia. Ne kuluttavat vähemmän energiaa ja vettä, mikä vähentää ympäristövaikutuksia. Ympäristöystävällisissä keittiöissä on usein tehokkaat kierrätysjärjestelmät. Roskien lajittelu- ja kierrätysratkaisut voivat olla osa kaapistoja tai työtasoa, mikä helpottaa ympäristötietoista toimintaa keittiössä.

Arkkenilla kestävyys on brändin ytimessä. Suomessa valmistetut kestävät tuotteet ovat koko toiminnan perusta.

Kekseliäitä kierrätysratkaisuja
Metallit keittiössä

Industriaalinen sisustus on edelleen trendikäs, ja siinä hyödynnetään runsaasti metallia. Ruostumaton teräs on klassinen ja kestävä metalli, joka ei ole poistumassa muodista. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut keittiökoneet ja työtasot ovat edelleen suosittuja valintoja moderneissa keittiöissä.

Ruostumaton teräs ja raikas vaaleanvihreä

Kupari tuo lämpöä ja hehkua tilaan. Sitä näkyy esimerkiksi sisustustuotteissa, hanoissa ja pienissä yksityiskohdissa, mutta myös enenevissä määrin isommissa pinnoissa.

Kupari heijastaa kauniisti valoa keittiön kaapeissä

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä