Keittiön työtasot ja materiaalin valitseminen

Yksi tärkeimmistä elementeistä keittiössä on työtaso. Olitpa suunnittelemassa uutta keittiötä, tekemässä pientä pintaremonttia tai kokonaisvaltaisempaa remonttia, niin tason valintaan kannattaa käyttää aikaa, koska sen vaikutus keittiön käytännöllisyyten, ilmeseen ja tunnelmaan on todella suuri. Keittiön työtasoja on saatavilla monissa eri materiaaleissa, joilla kaikilla on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa. Tutustutaanpa yleisimpiin vaihtoehtoihin ja niiden ominaisuuksiin, jotta osaat päättää, mikä materiaali sopii parhaiten tarpeisiisi.

Luonnopuu eli massivipuutyötasot

Puiset työtasot tarjoavat lämpimän, luonnollisen ulkonäön, joka ei tule menemään pois muodista lähiaikoina. Ne voidaan käsitellä kestämään kosteutta ja vettä, mutta ne saattavat huokoisen luonteensa vuoksi vaatia enemmän huoltoa kuin muut materiaalit. On tärkeää tarkistaa, minkä tyyppistä puuta olet hankkimassa. Jotkin puut, kuten bambu tai tiikki, voivat olla liian pehmeitä keittiökäyttöön, kun taas toiset, kuten tammi tai pähkinäpuu sopivat yleensä paremmin, koska ne ovat kovempia ja vähemmän alttiita naarmuille ja tahroille.

Kivityötasot

Kivityötasoja on saatavana useissa eri kivilajeissa kuten marmori, graniitti, kvartsi ja saippuakivi. Kivi kestää luonnostaan hyvin lämpöä ja lisäksi on erittäin kestävä kolhuja sekä naarmuja vastaan. Se tekee kivestä hyvän valinnan, jos et halua huolehtia tason kulumisesta. Kivi voi kuitenkin olla kallis vaihtoehto, joten on tärkeää ottaa huomioon budjetti, jos haluat hankkia kivitason. Lisäksi kivi tarvitsee asianmukaisen tuuletuksen, jotta se ei pääse ajan mittaan homehtumaan kosteuden kerääntymisen vuoksi.

Laminaattityötasot

Laminaatti on yksi yleisimmistä keittiön työtasojen vaihtoehdoista sen edullisuuden ja asennuksen helppouden vuoksi. Sitä on saatavilla monenlaisissa väreissä ja kuvioissa, joten löydät varmasti nopeasti makuusi ja tyyliisi sopivan tason. Laminaatti ei kuitenkaan ole yhtä kuumuudenkestävää kuin kivi tai puu, joten on erityisen tärkeää käyttää pannunalusia, kun asetat kuumia paistinpannuja tai kattiloita laminaattipinnalle. Muuten taso voi vaurioitua, eikä laminaatin pintaa voi korjata. Laminaatin hyvänä puolena halpuuden lisäksi voidaan pitää sen huoltovapautta.

Jotkin materiaalit, kuten puu, saattavat vaatia ylimääräistä huoltoa, mutta ne tarjoavat lämpimän ilmeen, joka ei mene pois muodista lähiaikoina, kun taas toiset materiaalit, kuten kivi, tarjoavat kestävyyttä, mutta ovat kalliita. Laminaatti on edullinen vaihtoehto, jota on saatavana monissa väreissä ja kuvioissa, mutta se ei ole yhtä näyttävä kuin kivi tai puu. Harkitse kaikkia näitä tekijöitä ennen lopullisen päätöksen tekemistä, jotta valitset varmasti oikean materiaalin tarpeisiisi!

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä