Keittiösuunnittelu – Keittiön pohjapiirroksen tarve sisustamista varten

Keittiön pohjapiirroksen tarve on erityisen tärkeä, jos aiot tehdä remonttia tai laajentaa keittiötasi. Pohjapiirroksesta saat selville alueiden suhteet, kalusteet ja muut huonekalut sekä niiden sijainnit. Keittiön pohjapiirros auttaa sinua myös määrittelemään laitteet ja sijoittamaan ne tavalla, joka parhaiten palvelee keittiösi toiminnallisuutta. Keittiön suunnittelussa huomioidaan myös tarvittaessa kodin muihin tiloihin liittyviä asioita, jotta saadaan aikaan harmoninen ja toimiva ratkaisu. Keittiösuunnittelun avulla voidaan esimerkiksi lisätä tilaa tai varmistaa, että sisustus olisi funktionaalinen sekä miellyttävän näköinen.


Kuinka tärkeä pohjapiirros on?

Pohjapiirroksen voi tehdä itse tai ottaa yhteyttä ammattilaiseen, joka auttaa kohteen suunnittelussa. Keittiön pohjapiirroksen tekemisessä tulee ottaa huomioon erilaiset tilan ja laitteiden vaatimukset sekä halutun sisustustyylin. Keittiön pohjapiirroksessa määritellyn layoutin avulla voidaan suunnitella keittiön alueita, valaisimia ja vesipisteitä sekä sijoittaa tarvittaessa putket ja pistorasiat. Sillä voidaan lisäksi helposti suunnitella mahdollisen lisäyksen tai remontin vaikutukset keittiön laitteisiin ja kalusteisiin. Keittiön sisustamisen pohjapiirroksen avulla on helppo nähdä miten kaikki osat toimivat yhdessä ja miten ne voidaan parhaiten asentaa. Laitteiden hankintaan tarvitaan myös usein pohjapiirroksen mukainen asennus ja kalusteiden täytyy olla sopivasti sijoitettuja, jotta kaikki toimii optimaalisesti. Keittiön pohjapiirroksesta voi olla hyötyä myös siinä tapauksessa, että halutaan laajentaa keittiötä tai pienentää sitä jatkossa.


Entä jos teen vain pientä sisustusta?

Ottaen huomioon pienen remontin luonteen, voit hyödyntää pohjapiirrosta esimerkiksi suunnitellessasi mahdollisia muutoksia nykyiseen keittiöön.  Voit hahmottaa siinä uusien kalusteiden ja laitteiden sijoituspaikkojen mukaan sen miten asettelu vaikuttaa tilan toimivuuteen ja ulkoasuun. Keittiön pohjapiirroksesta voit suunnitella uudelleensijoittelun esimerkiksi juuri sellaisena kuin haluat – voit siirtää esimerkiksi työtason toiseen paikkaan tai lisätä kodinkoneita ja varusteita uusilla alueilla. Keittiösuunnittelu onkin oleellinen osa pientenkin remonttimahdollisuuksien hyödyntämistä, sillä se auttaa varmistamaan ettet missaa yhtäkään tärkeää elementtiä. Toimiva kalusteiden yhtiö on paras löytää etukäteen ennen kuin ryhdyt siirtämään niitä niitä sinne tai tänne.


Keittiön pohjapiirroksella voidaan varmistaa myös ettet osta liian suuria tai liian pieni huonekaluja remontin yhteydessä. Keittiön pohjapiirroksesta saat arvokasta tietoa siitä millaiset laitteet ja materiaalit toimivat tilassa parhaiten ja mitkä olisi paras vaihtaa uusiin. Keittiön pohjapiirros antaa sinulle lopullisen visuaalisen kuvauksen siitä miltä keittiösi nykyinen ulkoasu itse asiassa näyttää, ja miltä se taas näyttää projektin jälkeen.

Parhaat vinkit keittiön suunnitteluun löydät meiltä!

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä