Miten saan tarkasti keittiön mitat suunnittelu- ja kunnostushankkeita varten?

Kun mittaat ja kirjaat keittiön mitat tarkasti, voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä keittiökalusteista ja -laitteista. Keittiön mittojen tunteminen on tärkeää myös tilattaessa materiaaleja, kuten laattoja, työtasoja, kaappeja ja muita keittiötarvikkeita. Suunnittelun oleellisena osana on mittakäynti, jolla ammattilaisemme tarkastaa mitat.

Näin mittaat keittiön pinta-alan

Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä huoneista, ja sillä on monia käytännön sovelluksia. Keittiön mittojen tunteminen on olennaista kun suunnitellaan, kunnostetaan tai suunnitellaan kalusteiden sijoittelua. Keittiön mittaaminen tarkasti auttaa määrittämään millainen keittiöasettelu sopii tilaan parhaiten, laskemaan kaappien korkeudet ja kartoittamaan laitteet ja kalusteet


Jotta voit mitata keittiön mitat tarkasti, tarvitset mittanauhan, puusepän neliön, vaa'an, laskimen ja muistikirjan. Aloita mittaamalla kaikki neljä seinää keittiössäsi ja kirjaa pituus- ja leveysmitat muistikirjaasi. Muista mitata nurkasta nurkkaan, mukaan lukien kaikki keittiössäsi mahdollisesti olevat syvennykset. Jos haluat tietää keittiön eri osien, kuten kaapistojen tai työtasojen, korkeuden, käytä puusepän neliötä tai vastaavaa työkalua mittaamaan haluamasi alueen. Laske sitten laskimella keittiön kokonaispinta-ala kertomalla pituusmitat kunkin seinän leveysmitoilla.

Keittiökaapit

Keittiökaappien osalta on tärkeää mitata niiden korkeus ja leveys. Mittaa kaapin yläreunasta lattialle tai alahyllylle. Mittaa sitten mittanauhalla kaapin aukon leveys. Jos olet vaihtamassa nykyisiä keittiökaappeja, muista ottaa nämä mitat ennen niiden poistamista, sillä ne toimivat ohjeena uusille keittiökaapeille!


Keittiön mittojen tarkka mittaaminen on olennainen osa mitä tahansa keittiöremonttia tai -suunnitteluprojektia. Ottamalla tarkat mitat voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä keittiökoneista ja -kalusteista jotta keittiösi sopii täydellisesti yhteen. Huolellisella mittaamisella ja suunnittelulla saat kotiisi kauniin keittiön, joka näyttää hyvältä ja toimii loistavasti!


Kaikki valmista!

Kun olet ottanut kaikki keittiön mitat, tarkista että ne ovat oikein, ja säilytä ne turvallisessa paikassa, jotta voit käyttää niitä apuna keittiön pohjaratkaisua suunnitellessasi.

Suunnittelun oleellisena osana on mittakäynti, jolla ammattilaisemme tarkastaa mitat.


Hyvää mittaamista! Löydät myös muita keittiön suunnittelun vinkkejä tästä linkistä.

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä