Arkkenin myymälästä haluttiin jotain muuta kuin perinteinen keittiömyymälä

Elämyksellinen ja klassinen, lämmintä tunnelmaa unohtamatta. Arkkenin näköinen.

Etsimme hetken Arkkenin näköistä ja tuntuista näyttelytilaa ja löysimme sen keskeiseltä sijainnilta Fredrikinkadun ja Iso Roobertinkadun kulmasta.  Historiallisen rakennuksen kivijalassa sijaitseva tila sai osakseen isoja muutostöitä, joiden tiimellyksessä tilasta löytyi alkuperäisiä elementtejä, jotka inspiroivat tilan suunnittelussa. Alkuperäinen lattia kaivettiin esiin, ja sen punainen maalipinta uusittiin alkuperäisessä sävyssä. Myös seinät saivat inspiraationsa niiden alkuperäisistä väreistä.

Freda 20 on elämyksellinen tila, joka henkii lämpöä ja on täynnä kekseliäitä keittiöuutuuksia. Tila ja tuotteet ovat vahvasti näköisiämme tulevaisuuden klassikoita mutta sopivalla tapaa ajassa. Arkken tekee kaikki tuotteensa omalla Salon tehtaallaan teollisena puusepäntyönä. Viilut, massiivipuiset yksityiskohdat ja erikoissävytetyt pinnat ovat erityisosaamistamme. Taivumme myös koko kodin laajempiin kiintokalusteratkaisuihin.

Kaari-mallisto tuo pyöreät luonnon muodot kaapistoihin. Kaaren muoto toimii näyttävänä mutta ei silmiinpistävänä osana kokonaisuuksia. Kaariovia ja -runkoja saa vakiona kolmeen korkoon korkeana kaappina, alakaappina sekä penkkikorkeudella.

Halusimme kokeilla myös jotain uutta, ja tämän inspiroimana toimme Stalan kanssa yhteistyössä valmistetut teräsovet, kaarevien muotojen kaveriksi. Keittiön taso ja alakaapit ovat ruostumatonta terästä, joka yhdistyy kauniisti Arkkenin sävyyn Jäkälä. Pyöreät muodot jatkuvat myös vetimissä.

Jaloille nostettu saareke kiinnittää jo näyteikkunasta monen ohikulkijan huomion. Saareke tuo ammattilais- ja vanhojen maalaistalojen keittiöt moderniin ympäristöön. Puulaatikot ovat piste i:n päälle. Sähköviennit hoituvat kätevästi ontoissa jaloissa ja metallirunko tekee ilmavasta rakenteesta kestävän.

Puurunkoinen keittiö on Arkkenin ensimmäinen koeponnistus ekologiseen kiintokalustamiseen.

Arkken on suunnitelmiensa mukaan laajentanut valikoimaansa koko kodin kiintokalustajana ja kalusteiden pintaa/sävyä pystyy nyt jatkamaan vakioitujen paneelien, työpöydän ja liukuovien muodossa. Arkkenin tuotteet soveltuvat mainiosti myös projektikohteisiin.

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä