Musta keittiö

Musta on hyvä vaihtoehto tai väripari klassiselle valkoiselle. Luo graafinen kokonaisuus yhdistämällä musta väri puuterimattaisiin oviin. Musta toimii modernissa keittiössä ja tekee tilasta intiimin ja tunnelmallisen.

Musta keittiö
Musta keittiö yläkaapit

Graafinen kokomusta keittiö

Sileät mustat ovet, mattapintaiset tasot mustat yksityiskohdat sekä integroidut kodinkoneet luovat näyttävän ja samalla seesteisen kokonaisuuden. Kokomustassa keittiössä materiaalit ja eri kiiltoasteet ovat pääosassa luomassa katseita vangitsevaa kokonaisuutta. Kodinkoneiden ja tasojen piilottaminen onnistuu myös ovilla, jolloin tilasta saa kauniin minimalistisen.

Musta keittiö, avohylly

Mustavalkoinen keittiö

Musta toimii modernissa keittiössä ja tekee tilasta intiimin ja tunnelmallisen. Saattaa kuulostaa melko ilmeiseltä, mutta tilasta saa tyylikkään ja minimalistisen sitoutumalla yhteen värimaailmaan. Jos haluat hieman vaihtelua väreihin, neutraalit, kuten valkoiset ja vaaleat puiset yksityiskohdat tuovat kivaa kontrastia mustan sisustuksen kanssa. 

musta keittiö alakaapit

Mustat yksityiskohdat keittiössä

Jos haluat aloittaa varovaisemmin tutustumisen mustien pintojen maailmaan, kannattaa harkita neutraaleja yhdistelmiä: valkoista ja puun sävyjä, kiveä ja muita luonnonmateriaaleja. Musta toimii kauniisti myös mausteena ja onkin loistava tapa antaa tavalliselle valkoiselle keittiölle lisää tunnelmaa. Vaikka valkoiset keittiöt ovat ajattomia, ne voivat näyttää tylsiltä ilman kontrastia. 


Tyylikkäästä hiilestä uljaaseen grafiittiin, mustat keittiöt määrittelevät ruoanlaittotilat uudelleen.  Kun harkitset mustaa keittiötä, mieti kontrastia. Onko tilassa keveyttä, jolle musta keittiö loisi syvyyttä ja kerroksellisuutta? Tai toimisiko keittiössäsi klassinen yhdistelmä mustaa ja valkoista? Tunnelmaa saa luotua pienillä ripauksilla tai käyttämällä mustaa kokonaisvaltaisesti sävy sävyyn kaikissa elementeissä.  

Tyylikäs, klassinen, dramaattinen tai moderni keittiö. Kaikissa näissä musta toimii samalla lailla kuin valkoinen. Tummat sävyt ovat tyylikkäitä, mutta musta on ennen kaikkea neutraali sävy, johon on helppo yhdistää eri tyylit ja kodin muut tilat.  

“Ihastuin sillä sekunnilla, kun näin keittiön. Just sitä, mitä olin suunnitteluvaiheessa mielessä visualisoinut.” Anna-Maria

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä