Maalaisromanttinen keittiö

Maalaisromanttinen keittiö tuo luonnonmateriaalein ja rustiikkisin yksityiskohdin kotiin ripauksen maaseudun rauhaa ja perinteistä tunnelmaa. Maalaisromanttiselle keittiölle tyypillisiä piirteitä on runsaus ja taidokkaasti viimeistellyt yksityiskohdat.

Maalaisromanttinen keittiö
Sininen keittiö

Siniharmaa keittiö

Siniharmaa keittiö on luonnollinen ja sopii hyvin yhteen esimerkiksi puutasojen kanssa. Vaikka harmaa on astetta persoonallisempi valinta kuin valkoinen, keittiön yleisilme pysyy kuitenkin maanläheisenä ja kotoisana. Maalaisromanttisen tunnelman saa luotua kehysovilla ja luonnollisilla yksityiskohdilla.

 Keittiö lasikaappi

Yläkaapit ja avohyllyt luomaan tunnelmaa

Yläkaapeissa suosittu valinta on ristikkoikkunat, jotka antavat viitteitä kaapin sisällöstä ja luovat kotoisuutta. Aseta ikkunoiden taakse kauneimmat perintöastiat paraatipaikalle. Maalaisromanttisessa keittiössä ne saavat näkyä.

Luonnolliset materiaalit

Luonnolliset sävyt, kuten puu ja valkoinen, ovat kestosuosikkeja maalaisromanttisessa keittiössä. Kivitasot ja aito puuviilu yhdistettynä kauniisiin patinoituneesiin messinkisiin yksityiskohtiin luovat tunnelmallisen kokonaisuuden.

Maalaisromanttinen keittiö on nappivalinta esimerkiksi vanhaan puutaloon, huvilaan tai mökille. Tyylin yksi ominaispiirre on, että tarvikkeita ja astioita ei piiloteta pois näkyvistä, vaan ne luovat kodikkuutta osana muuta sisustusta.  

Voit huoletta yhdistellä vanhaa ja uutta. Lisää ajattomien pintojen ja materiaalien rinnalle esimerkiksi suvun vanhoja perintökalusteita ja lämminsävyisiä tekstiilejä. Maalaisromanttisessa keittiössä on paljon kerroksellisuutta ja  yksityiskohtia. Leikkokukilla, näyttävillä vetimillä tai pellavaliinoilla voi huoletta leikitellä. 

Maalaisromanttisen keittiön värimaailmaa mietittäessä lähdetään usein yhdistelemään valkoisia ja vaaleita sävyjä luonnonpuuhun, mutta toisinaan lähdetään hakemaan myös tummia sävyjä, tai yllättäviäkin värimaailmoja. Esimerkiksi 50-luvun rintamamiestaloon voi sopia vaikka pastellinen mintunvihreä – mielikuvitus on tässä tyylissä rajana. 

Maalaisromanttinen keittiö tunnetaan upeista yksityiskohdistaan! Kaikki pehmeät sistusratkaisut, kuten pellavaverhot, kirjaillut keittiönpöydän tabletit ja liinat, messinkiset kynttilänjalat sekä kukat täydentävät maalaistunnelmaa. Valitse pastellisen sävyisiä astioita kaapistoihin, joista ne ovat näkyvästi esillä. Tuoreet pionit saavat maalaisromanttisen keittiön kukoistamaan!

“Ihastuin sillä sekunnilla, kun näin keittiön. Just sitä, mitä olin suunnitteluvaiheessa mielessä visualisoinut.” Anna-Maria

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä