Valaistus keittiötiloihin: Keittiön valaistus luo miellyttävän kokemuksen

Keittiön valaistusta suunniteltaessa on tärkeää ottaa huomioon tilassa tarvittavan valaistuksen määrä. Keittiön valaistuksen tulisi olla riittävän kirkas tukemaan ruoanlaiton, reseptien lukemisen tai siivoamisen kaltaisia toimintoja ilman, että se on liian kova silmille. Keittiön valoja voi myös himmentää, mikä voi tarvittaessa auttaa luomaan rentouttavan ilmapiirin. Huolellisella keittiövalaistuksen valinnalla saat aikaan hyvin valaistun ja kutsuvan tilan kaikenlaista toimintaa varten.


Valaistuksen muodot

Keittiön valaistuksen tulee olla asianmukaista, jotta työskentely olisi turvallista ja mukavaa. On tärkeää valita oikeanlainen valaistus, joka antaa riittävän valaistuksen. Keittiön valaistuksen tulisi olla riittävän kirkas tukemaan ruoanlaittoa, reseptien lukemista tai siivoamista. Hyvin valaistun keittiötilan saavuttamiseksi on suositeltavaa käyttää yhdistelmää työ-, ympäristö- ja korostusvalaistuksesta.

Työvalaistus on valaistustyyppi, joka keskittyy tiettyihin keittiön alueisiin ja tehtäviin. Sitä käytetään yleensä alueilla, joilla tarvitaan kohdennettua valoa, kuten työtasoilla ja lavuaareissa. Keittiön työpistevalaistuksen tulisi tarjota riittävä kirkkaus ilman että se on liian kova silmille.


Muu valaistus tilassa auttaa luomaan keittiöön kutsuvan ilmapiirin. Ympäristövalaistus, jota kutsutaan myös yleisvalaistukseksi, toimii keittiön ensisijaisena valonlähteenä ja auttaa luomaan huoneeseen kokonaisvalaistuksen. Tämäntyyppinen valaistus vaatii vain vähän watteja ja sitä voidaan käyttää koko keittiön valaisemiseen ilman, että se häikäisee.


Aksenttivalaistus on valaistustyyppi, joka auttaa lisäämään syvyyttä ja visuaalista mielenkiintoa huoneeseen. Se korostaa keittiön tiettyjä alueita tai esineitä tarjoamalla lisävalaistusta ja kiinnittämällä niihin huomiota. Keittiön korostusvalaistukseen voi kuulua valonheittimiä, seinävalaisimia, kiskovalaistusta, upotettuja valaisimia, suuntavaloja ja paljon muita.


Valaistus sisustuksessa

Keittiön valaisimet olisi myös valittava huolellisesti tilan sisustuksen mukaan; modernisti muotoillut valaisimet täydentävät minimalistisia tiloja, kun taas perinteisemmät vaihtoehdot sopivat paremmin klassisiin keittiöihin. Keittiön valaistus on valittava huolellisesti, jotta varmistetaan sekä esteettisyys että käytännöllisyys.


Yhteenvetona voidaan todeta, että oikeanlaisen keittiön valaistuksen valinta on tärkeää, jotta voidaan luoda kutsuva ilmapiiri ja tarjota riittävä valaistus ruoanlaittoon ja siivoukseen.

Parhaat vinkit keittiön suunnitteluun löydät meiltä!


Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä