Mikä on skandinaavinen keittiö ja kuinka se suunnitellaan?

Skandinaavinen keittiö saattaa olla sinulle täydellinen ratkaisu, jos haluat lisätä keittiöösi ripauksen modernia tyylikkyyttä ja toiminnallisuutta. Tämä tyylin perusta onkin toiminnallisuudessa ja minimalismissa. Sen selkeät linjat, luonnonmateriaalit ja kirkkaat värit antavat sille nykyaikaisen tunnelman.

Merkittävän siitä tekee kuitenkin, miten helposti se mukautuu minkä tahansa  kokoiseen tai muotoiseen keittiöön. Olipa sinulla sitten pieni asunto tai suuri talo, voit toteuttaa täydellisen skandinaavisen keittiön.

Mikä on skandinaavinen keittiö?

Skandinaavisissa keittiöissä on vaaleat puukaapit, jotka muodostavat kontrastin tummien työtasojen ja modernien laitteiden kanssa. Näissä keittiöissä on tyypillisesti avohyllyjä tai lasitettuja kaappeja, jotka rikkovat perinteisten kaapistojen visuaalista yksitoikkoisuutta. Seinät maalataan yleensä neutraaleiksi, kuten valkoisiksi tai beigeiksi, mikä auttaa pitämään tilan ilmavana ja tilavana. Samalla se tuo huoneeseen hieman lämpöä. Kirkkaanväriset lisävarusteet, kuten tiskirätit, keittoastiat ja seinätaide, auttavat myös herättämään tämän tyylin eloon.

Millaiseen kotiin skandinaavinen keittiö sopii?

Skandinaavinen keittiö sopii melkein mihin tahansa kotiin, aina pienistä asunnoista rönsyileviin kartanoihin asti. Se sopii erityisen hyvin pienempiin koteihin, sillä sen avoin pohjaratkaisu auttaa saamaan ahtaatkin tilat tuntumaan suuremmilta kuin ne todellisuudessa ovat. Suurissa kodeissa tämä tyyli toimii myös erinomaisena taustana vieraiden viihdyttämiselle, sillä sen neutraalit sävyt eivät ole ristiriidassa värikkäiden kalusteiden tai kiireisten tapettikuvioiden kanssa. 

Kuinka se suunnitellaan?

Skandinaavisen keittiön suunnittelu vaatii monenlaista harkintaa. Suurin osa skandinaavisesta tyylistä perustuu sen selkeisiin linjoihin, luonnonmateriaaleihin ja kirkkaisiin väreihin. Koska tämä tyyli on niin yhtenäinen ja minimalistinen, vaaditaan ammattilaisen asiantuntemusta ja näkemystä laitteiden asentamiseen, sopivan materiaalin valitsemiseen sekä muun tekniikan ymmärtämiseen.

Ammattilaisen suunnittelema mittatilauskeittiö voi auttaa luomaan ajattoman ja kestävän tilan. Ammattilaiset varmistavat, että keittiössäsi on juuri oikeat mitat ja mukautetut kaapistoratkaisut. Kokemus ja ammattitaito auttavat myös sopivien vaihtoehtojen tunnistamisessa sekä tarjovat parhaan mahdollisen lopputuloksen, joka tulee kestämään pitkän aikaa. He auttavat myös silloin, jos et ole varma, miten kokonaisuus toimii käytännössä tai visuaalisesti.

Ammattilaisten avulla voit saavuttaa lopputuloksen, johon olisi ollut haastavaa päästä, vaikka sinulla olisikin jo jonkin verran kokemusta remonttiprojekteista.

Onko skandinaavinen keittiö oikea valinta minulle?

Ei ole mitään syytä, miksi et voisi nauttia skandinaavisen keittiön kauneudesta! Tämä ajaton tyyli on ollut käytössä jo vuosikymmeniä ja on edelleenkin, koska sen selkeät linjat ja modernit yksityiskohdat antavat sille tyylikkään sekä mukavan ilmeen, joka sopii niin pieniin asuntoihin kuin suuriin taloihinkin. Olitpa sitten tekemässä täydellistä remonttia tai vain lisäämässä joitakin yksityiskohtia sinne tänne, tämä tyyli tuo varmasti kaunista toiminnallisuutta keittiöösi!

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä