Mid-century modern trendikkäässä keittiössä

Mid-century modern -tyyli sai alkunsa 1930- ja 1960-lukujen välillä, ja on edelleen ajaton ja inspiroiva.

Luonnonmateriaalien lämpöä

Mid-century modern tyylin keittiöt tunnetaan siististä ja minimalistisesta ulkonäöstään. Puhtaat linjat, yksinkertaiset muodot ja luonnolliset materiaalit, yhdessä luovat tilan, joka tuntuu avoimelta ja selkeältä.

Yksi mid-century modern tyylin tunnusmerkeistä keittiössä on puun runsas käyttö. Puu on läsnä niin kaapistoissa, työtasoissa kuin lattiamateriaaleissakin. Tumma puu, kuten pähkinä ja tammi, on erityisen suosittu valinta, sillä se luo lämpimän ja kutsuvan ilmapiirin keittiöön. Puun lisäksi voidaan käyttää myös muita luonnonmateriaaleja, kuten kiveä tai lasia, tuomaan tekstuuria ja kontrastia tilaan.


Värit ja muodot mid-century modern tyylin keittiössä

Väripaletti mid-century modern tyylin keittiössä on yleensä hillitty ja luonnollinen. Suosituimpia värejä ovat vaaleat sävyt, kuten valkoinen, beige, harmaa ja vaalea sininen tai vihreä. Näitä värejä voidaan käyttää kaapistoissa, seinissä ja lattiamateriaaleissa. Jos haluaa lisätä ripauksen eloisuutta, voi käyttää myös rohkeampia värejä, kuten punaista tai vihreää, yksityiskohdissa tai keittiövälineissä.

Ikoniset kalusteet ja tyylikkäät yksityiskohdat

Mid-century modern tyyli tunnetaan myös ikonisten kalusteiden ja muotojen käytöstä. Esimerkiksi pyöreät muodot ja kaarevat linjat ovat tyypillisiä tässä tyylissä. Pöydät ja tuolit voivat olla yksinkertaisia, mutta samalla mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia muotoilultaan. Myös avohyllyt ja avoimet säilytysratkaisut ovat suosittuja mid-century modern keittiöissä. Saat esineet keräilyesineet kauniisti esille ja lisättyä vielä ripauksen retrohenkeä.

Sisustuksessa nähdään paljon puuta ja luonnollisia värejä ja materiaaleja, mutta korostusväreinä toimii kirkkaat värit, kuten punainen, vihreä, oranssi, sininen tai keltainen. Jos sävyt mietityttävät, kokeile esimerkiksi sävykartan perusvärejä.

Mid century modern sisustuksessa valaistuksella on tärkeä rooli. Suuret ikkunat ja avoimet tilat antavat runsaasti luonnonvaloa sisään. Sisustukseen kuuluvat usein ikoniset valaisimet, joilla saadaan luotua lämmin ja kutsuva ilmapiiri.

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä