Lovisean merihenkinen keittiösuunnittelu

Lovisea on kelluva helmi Loviisan asuntomessuilla, jonka sisustussuunnittelusta on vastannut sisustusarkkitehti Ilkka Palinperä.

Lovisea - Ainutlaatuinen kelluva talo Asuntomessuilla

Asuntomessut ovat aina odotettu tapahtuma, jossa päästään ihastelemaan upeita ja inspiroivia asumiskohteita. Tänä vuonna Loviisassa järjestettävillä Asuntomessuilla yksi erityisen mielenkiintoinen kohde on kelluva talo nimeltään "Lovisea". Sisustusarkkitehti Ilkka Palinperä on vastannut tämän ainutlaatuisen kohteen sisätilojen suunnittelusta.

Sisustusarkkitehti Ilkka Palinperä loihtii inspiroivat sisätilat Lovisea-kelluvaan taloon

Ilkka Palinperä on toiminut sisustusarkkitehtina vuodesta 2015 lähtien ja hän on tunnettu oman tiensä kulkijana alallaan.Talon rakennuttaa pääosin loviisalaisista yrittäjistä ja sijoittajista koostuva Loviisan Kelluva Kuningatar Oy. Osakeyhtiössä on mukana muun muassa talon kelluvan perustuksen toteuttava TotalPro ja talorungon valmistava Timberpoint.

Lovisea on kelluva talo, joka toteutetaan Asuntomessuja varten. Ilkka Palinperä vastaa sisustusarkkitehdin roolista ja keskittyy erityisesti sisätilojen suunnitteluun. Projektissa on toki muitakin suunnittelijoita, kuten arkkitehti ja pääsuunnittelija, joiden vastuulla on ulkopuolen suunnittelu. Yhteistyö on tiivistä, mutta Palinperä keskittyy sisätilojen luomiseen.

Palinperä on tehnyt aiemmin tutkimusta ja suunnittelutyötä tällä alueella, erityisesti kesämökki-käyttöön tarkoitettujen kelluvien asuntojen parissa. Loviisan projekti tarjosi hänelle mahdollisuuden palata näiden teemojen äärelle ja soveltaa niitä uudella tavalla.

Luonnon vaikutteet ja veden läsnäolo - Sisustusarkkitehdin inspiraationlähteitä keittiön suunnittelussa

Erityisenä inspiraationlähteenä suunnittelussa on toiminut luonnon vaikutukset ja valon vaihtelu. Veden päällä sijaitsevassa talossa nämä elementit tulevat luonnostaan esille. Veden liikkeet ja valon heijastukset luovat ainutlaatuisen tunnelman sisätiloihin. Lisäksi Palinperä mainitsi vanhat veneet ja laivat, joissa hän näkee estetiikkaa, eleganssia ja laadukasta rakentamista. Nämä elementit ovat inspiroineet häntä suunnittelutyössä.

Keittiön suunnittelussa keskeisenä tavoitteena oli luoda toimiva ja viihtyisä tila, joka sopii kelluvaan taloon

"Keittiön suunnittelussa pyrin luomaan toimivan ja avaran tilan. Hyödynsimme tilan rajoitukset ja luonnonvalon antamat mahdollisuudet parhaalla mahdollisella tavalla. Keittiön kalusteet suunniteltiin niin, että ne ovat käytännöllisiä ja tarjoavat riittävästi säilytystilaa. Halusin myös korostaa luonnonläheistä tunnelmaa käyttämällä luonnonmateriaaleja ja hillittyä väripalettia."

Luonto, valo ja elegantti rakentaminen kohtaavat sisustusarkkitehdin visiossa

Saareke on ehdottomasti keskeinen osa kelluvan talon keittiötä ja toimii samalla katseenvangitsijana. Keittiön muut kalusteet on suunniteltu jäämään enemmän taka-alalle ja sulautumaan talon arkkitehtuuriin. Tämä luo tasapainoisen ja harmonisen kokonaisuuden keittiön sisustuksessa. Kalusteiden muotoilussa on otettu huomioon talon luonnonläheinen tunnelma ja linjakas design. Suunnitteluratkaisu mahdollisti sen, että keittiön saareke erottuu katseenvangitsijana ja keskipisteenä, kun taas muut kalusteet sulautuvat tyylikkäästi talon arkkitehtuuriin. Tämä tasapaino luo miellyttävän kokonaisuuden keittiön sisustuksessa ja korostaa samalla saarekkeen ainutlaatuista ulkonäköä ja toiminnallisuutta.

Eteisen suunnittelussa keskeisenä tavoitteena oli luoda vastaanottava ja viihtyisä tila, joka toimii luontevana sisäänkäyntinä taloon. "Eteisen suunnittelussa panostimme toiminnallisuuteen ja viihtyisyyteen. Halusimme luoda tilan, joka toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleiksi ja tarjoaa samalla käytännölliset säilytysratkaisut. Arkkenin valmistamat kiintokalusteet mahdollistavat tehokkaan tilankäytön ja tarjoavat samalla tyylikkään ja yhtenäisen ilmeen eteiselle." - Ilkka Palinperä

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä