Keittiösaareke sinun kotiisi suunniteltuna

Saareke keittiöön on yhä useamman rakentajan ja remontoijan valinta. Mittatilaustyönä valmistettu saareke palvelee juuri sinun tarpeitasi.

Saareke keittiöön toiveidesi mukaan toteutettuna


Viime vuosina selkeänä trendinä on ollut saareke, joka sijoitetaan keittiöön jakamaan tilaa keittiön ja ruokailutilan tai keittiön ja olohuoneen välillä. Saareke keittiöön voi kuitenkin olla myös huoneen keskelle sijoitettava monitoimikaluste, joka korvaa perinteisempiä kaapistoja tai ruokapöydän sekä antaa lisää tarpeellista laskutilaa. Parhaimmillaan saareke tai keittiöaputaso toimii koko keittiön tärkeimpänä elementtinä: sen äärellä voidaan kokata, tehdä läksyjä ja töitä, viettää aikaa ja syödä, ja lisäksi se kätkee sisäänsä rutkasti säilytystilaa. Onko toiveenasi moderni sekä käytännöllinen saareke keittiöösi? Mieti, mitä saarekkeelta haluat ja ota keittiösuunnittelija avuksesi aina suunnittelusta toteutukseen. Mittatilaustyönä valmistettu saareke vastaa kaikkia tarpeitasi ja palvelee sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Saareke keittiöön omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan


Kaikki keittiön tasot kannattaa valita omien tarpeiden mukaan aina pintoja ja tasojen korkeutta myöten. Saareke keittiöön on arkea helpottava käytännöllinen elementti, kunhan se mitoitetaan oikein ja varustetaan kunkin keittiön tarpeiden mukaisilla toiminnoilla. Esimerkiksi saarekkeen ja keittiötason korkeus on rakennusvaiheessa säädettävissä, ja mikäli niin sanottu standardikorkeus ei ole käyttäjälle ihanteellinen, korkeutta voidaan säätää optimaalisemmaksi. Keittiösaareke pyörillä on oiva ratkaisu esimerkiksi pienempään tilaan, jossa saareketta halutaan välillä siirtää tai käyttää muuhun tarpeeseen. Olipa sijoitettava saareke keittiöön pyörällinen tai ei, sen ympärille on suotavaa jättää tarpeeksi kulkutilaa, jotta keittiöstä ei tule liian ahdas. Kun kaikki tarvittava on otettu huomioon, tuo saareke keittiöön toiminnallisuutta ja selkeyttä.

Saareke keittiöön liedellä tai tiskialtaalla varustettuna


Keittiösaareke liedellä on yhä useampien toive uuteen kotiin muutettaessa tai rakennusprojektia suunniteltaessa. Myös lieden ja altaan läheisyys on monen toivoma yhdistelmä, sillä saareketta halutaan hyödyntää ruoan valmistamisessa. Keittiön saareke voi olla keittiökaappien kaltainen kiinteä ratkaisu, johon integroidaan liesi ja/tai tiskiallas. Huomaa, että modernissa keittiössä voi hyvinkin olla sekä iso tiskiallas että pienempi vesipiste. Jos käryt ja roiskeet arveluttavat, ei hätää! Lieden yläpuolelle tai jopa itse saarekkeeseen voidaan asentaa liesituuletin. Samoin tällä hetkellä yleistyvät nopeasti alaspäin imevät liesitason ja tuulettimen yhdistelmät. Erilaisilla reunoilla ja näkösuojilla taas voidaan blokata rasva- ja vesiroiskeita, eivätkä kokkailusta aiheutuneet sotkutkaan näy niiden takaa esimerkiksi olohuoneen puolelle.

Keittiösaareke voi korvata ruokapöydän


Keittiösaareketta käytetään useassa kodissa myös ruokapöytänä. Saareke keittiöön voi olla arkiruokapöytä, jonka ääressä kukin perheenjäsen pyörähtää vuorollaan syömässä nopean aamiaisen tai jonka ääressä etätyöläinen juo kahvikupposensa ja lapset syövät välipalansa. Isomman pöydän ääreen kokoonnutaan vain, kun koko perhe on ruokailemassa samaan aikaan. Toisaalta, jos koolla on niin monta syöjää, etteivät varsinaisen ruokapöydän tuolipaikatkaan riitä, saareke rientää apuun. Saareketta suunnittelevan kannattaa miettiä tarkkaan, kaipaako kotiinsa yhden vai kaksi ruokapöytää. Esimerkiksi sinkut, pariskunnat ja pienet perheet eivät välttämättä isoa pöytää kaipaakaan, ja parhaimmillaan hyvin suunniteltu saareke korvaa perinteisen ruokapöydän kokonaan. Kun saareke keittiöön hankitaan ruokapöydän korvaajaksi, tulee kiinnittää erityistä huomiota saarekkeen korkeuteen ja istumisergonomiaan.

Lisää laskutilaa saarekkeella


Monissa perheissä tykätään valmistaa ruokaa isollakin porukalla ja lapset otetaan nykyään mielellään mukaan ruoanlaittopuuhiin. Keittiösaareke on oivallinen ratkaisu tilanteisiin, joissa kokkeja ja apukokkeja on paljon ja lasku- ja työskentelytilantarve on sen mukainen. Samoin paljon leipoville keittiösaareke on mainio ratkaisu: tiskipöytä saa rauhassa täyttyä likaisista astioista, sillä saarekkeen ansiosta taikinat voi vaivata muuallakin ja pellit nostaa uunista saarekkeen päälle. Saarekkeen tarjoama laskutila auttaa myös illanistujaisissa ja juhlissa. Isäntäväki voi kokkailla, ja vieraat voivat istua jutustelemassa ja nauttimassa pikkupurtavaa saarekkeen ääressä. Ylioppilasjuhlissa, syntymäpäivillä ja tupaantuliaisissa keittiösaareke taas toimii mainiona buffetpöytänä, jolle voi kauniisti järjestellä joko astiat tai tarjottavat tai isommalle tasolle molemmatkin.

Suunnitellaan saareke keittiöösi


Saarekkeita löytyy moneen eri makuun ja käyttötarkoitukseen. Saarekkeesta haaveilevan kannattaa kuitenkin muistaa muutama asia. Ensinnäkin keittiötason tulisi sulautua hyvin juuri omaan keittiöön. Jos keittiö ei ole erityisen tilava, ei keittiösaarekkeenkaan kannata olla valtava. Esimerkiksi kapea keittiötaso toimii hyvin silloin, kun tilaa on käytössä rajoitetusti. Suuressa keittiössä kannattaa ottaa kaikki ilo irti tilan antamista mahdollisuuksista, ja kaiken kokoisissa keittiöissä tulee muistaa huomioida, että saarekkeen ovet mahtuvat aukeamaan ja kulkeminen ei vaikeudu. Toisekseen saarekkeen tulisi sisältää juuri niitä toimintoja, joita siltä kaipaat. Jos tavoitteena on kätevä säilytystila, kannattaa keittiösuunnittelijan kanssa miettiä luoviakin ratkaisuja. Myös mahdolliset kodinkoneiden integroinnit ja pistorasioiden tarve kannattaa miettiä ammattilaisen kanssa.

Tänä päivänä keittiöitä löytyy joka lähtöön. On avokeittiöitä, erillisiä keittiöitä, neliön muotoisia keittiöitä ja kapeita keittiöitä. Trendikkäitä ovat myös keittiöt, joissa kiinteiden yläkaappien määrää on karsittu tai niitä ei ole ollenkaan. Olipa keittiösi millainen tahansa, saareke voi olla erinomainen ratkaisu! Keittiö on kodin sydän, ja sen muutostyöt ansaitsevat aina huolellisen suunnittelun ja toteutuksen. Rakennatpa tai remontoitpa, jos haaveilet uudesta saarekkeellisesta keittiöstä, ota yhteyttä meihin. Saarekkeeseen liittyviä päätöksiä helpottaa taatusti se, että pääset käytännössä näkemään erilaisia toteutusvaihtoehtoja ja kuulemaan mielipiteitä henkilöiltä, jotka saarekkeita suunnittelevat ja toteuttavat ammattitaidolla ja mittatilaustöinä. Maksuttoman alkukartoituksemme avulla saat erilaisia näkökulmia asiantuntijoiltamme ilman, että se sitoo sinua mihinkään.

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä