II-keittiö eli rinnakkaiskeittiö ja kuinka se kannatta suunnitella?

Uuden keittiön suunnittelu voi olla hieno tapa saada lisää tilaa ja viihtyvyyttä asuntoon tai taloon. II-keittiö mahdollistaa monenlaisten projektien toteuttamisen ja tarjoaa paljon tilaa arjen askareille käyttämällä kaiken saatavilla olevan tilan tehokkaasti. Tässä artikkelissa kerromme II-keittiöstä, mihin se sopii ja miten se kannattaa suunnitella sekä toteuttaa.

Mikä on II-keittiö?

II-keittiö eli rinnakkaiskeittiö on tilankäyttöratkaisu, jossa sijoitetaan työtasot ja kaapit vastakkaisille seinille. Tämä mahdollistaa useamman henkilön työskentelyn samanaikaisesti ja sallii asunnon tai talon omistajien hyödyntää tilaa tehokkaasti. Monet modernit rinnakkaiskeittiöt ovat suurempia kuin perinteiset keittiöt, mutta II-keittiö voi olla myös kompakti ja sopii siksi pieniinkin tiloihin.

Kuinka se suunnitellaan?

II-keittiön voit suunnitella itse tai voit palkata asiantuntijan auttamaan sinua sen suunnittelemisessa. Suunnitelitpa keittiösi itse tai ammattilaisen kanssa, niin ensimmäinen huomioitava asia on budjetti. II-keittiön toteuttaminen saattaa vaatia suuria ja kalliita muutoksia. Lisäksi pitää kartoittaa millaiseen tilaan keittiö tulee ja olisiko jokin muu pohjaratkaisu toimivampi? Kolmanneksi sinun pitäisi pohtia millaiset kodinkoineet haluat ja tarvitsetko ammattilaisten apua niiden asentamiseen. Lisäksi asuntoon keittiöremonttia tehtäessä tulee olla aina yhteydessä taloyhtiöön ja isännöitsijään saadakseen tarvittavat luvat muutoksiin. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tulisi myös miettiä minkä tyylinen keittiö sopii kotiisi?

Etenkin pieniin tiloihin rinnakkaiskeittiötä suunnitellessa suosittelemme etsimään sopivia kodinkoneita moderneista tuotesarjoista. Nykyaikaiset kodinkoneet käyttävät tilaa tehokkaasti ja ne voidaan asentaa useilla eri tavoilla, joka helpottaa arkea.

Olipa keittiösi pieni, niin ammattilaisen suunnittelema mittatilauskeittiö on hyvä vaihtoehto, koska se sopii varmasti tarpeisiisi. Yksityiskohdat voidaan mukauttaa toiveitesi ja valitsemasi tyylin mukaan. Tarkan mittaamisprosessin avulla voidaan taata tasojen, kaappien ja ovien sopivuus. Näin kiintokalusteiden asentamisessa vältytään haasteilta ja valmis keittiö on varmasti käytännöllinen.

Mittatilauskeittiö mahdollistaa myös ammattimaisia ratkaisuja optimaaliseen tilankäyttöön. Mittatilauskeittiön avulla voit hyödyntää kaiken tilan haastavassakin keittiössä, johon ei voisi asentaa standardikokoista kalusteita. Lisäksi ammattilaisen suunnittelema mittatilauskeittio antaa laadukkuuden tunnetta ja nostaa asunnon arvoa.

II-Keittö voi olla haasteellinen projekti, mutta huolella suunniteltu ja toteutettu keittiö kuitenkin palkitsee! Ammattilaisen avun hyödyntäminen mittaamisessa ja suunnittelussa on ehdottomasti suositeltavaa, jotta voit olla varma, että jokainen yksityiskohta sopii tarkalleen tarpeisiisi ja budjettiisi. Rinnakkaiskeittiön suunnittelemiseen liittyy paljon harkintaa, mutta valitsemalla laadukkaita kotimaisia materiaaleja sekä mielesellä sisustuksella voit saada aikaan unelmien keittiön, joka kestää vuosia.

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä