Harmaa keittiö

Harmaalla värillä tilaan saa luotua luonnetta ja tyylikkyyttä. Harmaa näyttää raikkaalta yhdistettynä valkoiseen. Luonnonpuuhun yhdistettynä mattaharmaa luo taas kotoisan ja tunnelmallisen kokonaisuuden.

Harmaa keittiö
Laakaovi keittiö

Harmaat puuterimattaiset kehysovet

Harmaa keittiö on luonnollinen ja sopii hyvin yhteen esimerkiksi puutasojen kanssa. Vaikka harmaa on astetta persoonallisempi valinta kuin valkoinen, keittiön yleisilme pysyy kuitenkin maanläheisenä ja kotoisana. Maalaisromanttisen tunnelman saa luotua kehysovilla ja luonnollisilla yksityiskohdilla.

Avohylly keittiö

Trendikäs greige keittiö

Yläkaapeissa suosittu valinta on ristikkoikkunat, jotka antavat viitteitä kaapin sisällöstä ja luovat kotoisuutta. Aseta ikkunoiden taakse kauneimmat perintöastiat paraatipaikalle. Maalaisromanttisessa keittiössä ne saavat näkyä.

Marmoritaso keittiö

Tummanharmaa ja marmori

Luonnolliset sävyt, kuten puu ja valkoinen, ovat kestosuosikkeja maalaisromanttisessa keittiössä. Kivitasot ja aito puuviilu yhdistettynä kauniisiin patinoituneesiin messinkisiin yksityiskohtiin luovat tunnelmallisen kokonaisuuden.

Harmaa on monipuolinen neutraali sävy. Se rauhoittaa ja pehmentää tilaa. Värisävynä harmaa edustaa rauhaa ja tasapainoa, joka on tärkeää myös kodissa. Se on käytännöllinen, yksinkertainen, luotettava ja ajaton väri. Sen avulla on helppo luoda viihtyisiä kokonaisuuksia, jotka toimivat vuodesta toiseen.  

Harmaa on helppo yhdisteltävä, ehkä sen vuoksi se kasvattaa suosiotaan tasaisesti keittiön värinä. Sen spektristä löytyy kaikki alavärit sinisestä punaiseen. Viileä sinipohjainen harmaa tuo esiin luonnonpuun lämmön ja kauneuden.  

Harmaa voi näkyä keittiössä joko teollisen rouheina betonipintoina, tai vaikka kiiltävänä rosterina. Kokeile yhdistää harmaisiin keittiökaappeihin esim. kuparin tai messingin sävyisiä vetimiä ja yksityiskohtia. Harmaita eri sävyjä ja pintoja hyödyntämällä voi rakentaa todella näyttäviä kokonaisuuksia, jotka istuvat monenlaisiin koteihin ja sisustustyyleihin.

“Ihastuin sillä sekunnilla, kun näin keittiön. Just sitä, mitä olin suunnitteluvaiheessa mielessä visualisoinut.” Anna-Maria

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä