Keittiötrendit vuodelle 2023

Keittiö on pitkäaikainen investointi, ja tästä syystä oiva tapa tarkastella aikakausia ja niiden muutoksia. Vuonna 2023 astumme uuteen rohkean keittiösuunnittelun aikakauteen. Kesä on oivaa aikaa miettiä keittiön toimivuutta ja suunnitella se uuteen aikaan.

Koostimme 2023 keittiötrendejä joista Arkkenilla inspiroidumme erityisesti tänä vuonna ja joista vuosi tullaan muistamaan. Kurkkaa trendit ja toteuta keittiöremontti kesällä, ollessasi lomalla, mökillä tai veneilemässä, mahdollisimman pienellä haitalla arkeen.

Moderni minimalismi

On tärkeää lisätä kontrastia, lämpöä ja ulottuvuutta valkoisiin tiloihin, jotta ne eivät tuntuisi kliinisiltä. Korkeakiiltoisia, kylmiä ja kovia harmaita ei tulla enää näkemään tänä vuonna. Puu tuo enemmän mielenkiintoa täysvalkoiseen keittiöön ja sitä yhdistetään nyt myös neutraalien kerman ja luonnonvalkoisten sävyjen kanssa. Jos puu tuntuu liian dominoivalta isoissa määrissä, sitä voi käyttää aksenttina esimerkiksi hyllyissä. 

Puuovien ja marmoristen työtasojen ja välitilan yhdistelmä näyttää upealta. Erona aiempaan skandinaaviseen minimalismiin puun sävy on tummempaa. Lämmin kastanja tai kylläinen väri sisustuksessa, matoissa ja tyynyissä lisäävät viihtyisyyttä ja moniulotteisuutta. Nämä tummemmat puut tuovat luonnetta ja lämpöä sekä lisäävät kontrastia vaaleampiin elementteihin.

Tumma viilu & marmoritaso

Modernissa, minimalistisessa keittiössä on melkeimpä spa-mainen tunnelma. Kokkaus voi olla jollekin meditaatiivista ja rentouttavaa, jolloin tilaltakin kaivataan erityistä seesteisyyttä. Luonnon materiaalit toimivatkin tällaisessa tilassa mainiosti. Tasoihin valitaan luonnonkiveä ja kaappeihin puuta. Puunsyyt jätetään kauniisti näkyville, kun taas kodinkoneet ja sotkut piilotetaan ovien taakse.

Värit 

Vaikka valkoinen on edelleen suosittu valinta keittiöissä vuonna 2023, voimme odottaa, että keittiöt muuttuvat hieman värikkäämmiksi. Ihmiset lämpimämpiä sävyjä ja rohkeita värejä mieluummin kuin yksivärisiä, skandinaavistyylistä minimalismia tai valkoisia ja harmaita maalaistyylisiä keittiöitä. Tänä vuonna näkee paljon orgaanisia ja kylläisiä värejä keittiön kaikilla alueilla. Odotamme, että täysin valkoiset kaapit vaihdetaan lämpimiin, luonnollisiin tummiin ja vaaleisiin puun sävyihin. Sinisen ja vihreän vivahteikkaat, vaaleat sävyt, jotka ovat lähellä valkoista, nostavat suosiotaan. Tämä on uusi tapa käyttää värejä valkoisen sijasta.

Käytettäessä valkoista ja harmaata voimme odottaa näiden värien lämpenevän merkittävästi edellisiin vuosiin verrattuna. Perusharmaa ja raikas valkoinen ovat ulkona ja kermaiset luonnonvalkoiset ja lämpimät harmaat tulevat niiden tilalle.

Vuonna 2023 tulemme näkemään iloisten, leikkisien värien paluuta, ja lämpimät sävyt todella johdattelemana. Viimeiset kaksi vuotta kallistuivat viileämpiin, rauhoittaviin väreihin, jotka luovat turvallisuuden tunnetta. Olemme taas valmiita elävöittämään myös sisustuspalettejamme.

Mid-century

Muut sisustustyylit eivät pysty kilpailemaan vuosisadan puolivälin modernin tyylisuuntauksen kanssa. Kyllä, maalaisromanttinen ja skandinaavinen minimalismi ovat tehneet itselleen nimeä, mutta kun katsot sosiaalista mediaa tai suunnittelijoiden mood boardeja, huomaat, että vuosisadan puoliväli näkyy kaikkialla. Trendi johon ei kyllästytä, vaan se näyttää vain kasvavan vuosien saatossa.

70-luvun nostalgia näkyy vuonna 2023. Suosikkitapamme vangita tämä tyyli on nojata lujasti vuosisadan puoliväliin. Etsi luonnon inspiroimia pehmeitä pyöreitä ja yksinkertaisia ​​(mutta ei koskaan tylsiä) muotoja. Kun kotona halutaan tehdä entistä enemmän muutoksia, on luonnollista mennä kohti pyöreämpiä muotoja. Trendi on nähtävissä niin huonekaluissa, kuin kiintokalusteiden pyöristetyissä kulmissa. Pienillä yksityiskohdilla on suuri vaikutus. Muuten moderni keittiö saa mid-century modernin viban esimerkiksi pyöreistä vetimistä. 

Meillä kaikilla on viimeisten parin vuoden aikana ollut runsaasti aikaa tutustua huonekaluihimme läheisesti – puutteet mukaan lukien. Harjaantunut silmä yhdessä ja kaipuu kestävämpiin valintoihin on johtanut kapinaan massatuotantoa vastaan.

Persoonalliset yksityiskohdat

Näemme entistä enemmän persoonallisia viimeistelyjä kaappien ovissa. Kauniit kehykset ja väritykset ovat avainasemassa 2023 trendikeittiöissä. Yhä useammat haluavat räätälöityjä ovia ja mukautettuja yksityiskohtia, kuten metallisia säleikköjä tai rottinkipunosta oviin ja messinkihyllyjä. Paljon näkee myös, että alakaappien ovet korvataan kokonaan esimerkiksi kauniilla pellavaverhoilla. 

Säilytystilan osalta suunnittelijoilla etusijalla on ollut keksiä entistä luovempia ratkaisuja, joilla pitää keittiöt järjestyksessä. Kaapinovet jätetään joko täysin ilman vetimiä, tai niissä käytetään luovia ratkaisuja. Esimerkiksi retrohenkiset pyöreät vetimet keräävät kiinnostusta. 

Minimalistiseen keittiöön tuodaan persoonaa valitsemalla värikkäät hanat ja muut  yksityiskohdat esimerkiksi Volan valikoimasta.

 

Metallinen viimeistely

Minimaaliset, mutta kotoisat ruostumattomasta teräksestä valmistetut keittiökaapit ovat vuoden 2023 houkuttelevimpia trendejä. Metallikäsittelyä ei saa pelkästään työtasot ja tiskipöytä vaan lisäksi koko keittiö kaappeineen. Harjattu, peilattu, laserpainettu ja mattapintainen viimeistely lisää vaihtelua ja sopii useisiin sisustustyyleihin. Tredikkäin yhdistää nyt harjatut messinkiset yläkaapit tammiviiluisiin alakaappeihin, tai toisin päin. Tammiviilu antaa pehmeyttä patinoituneelle messingille ja messinki puolestaan tuo särmää muutoin perinteiseen keittiöön. 

Heijastava välitila ei ole mikään uusi juttu, mutta nyt heijastava lasi vaihdetaan kohti lämpimämpää, kuparista versiota. Sen lisäksi, että se auttaa heijastamaan valoa keittiössä, se auttaa kaksinkertaistaa tilan tunnun, mikä tekee siitä täydellisen ratkaisun myös pieneen keittiöön.

Jos kaappien ovien metalliset pinnat tuntuvat liian isolta harppaukselta, kannattaa aloittaa esimerkiksi valitsemalla kodinkoneet joissa on metallinen viimeistely. Myös metallinhohtoisilla vetimillä, hanoilla ja muilla yksityiskohdilla pääsee pitkälle.

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä