Mallikeittiöiden ja mittatilaustyönä valmistettujen keittiöiden vertailu: Hinta, laatu ja joustavuus ratkaisevat

Mallikeittiöt

Mallikeittiö on valmiiksi koottu, itsenäinen yksikkö, joka on suunniteltu sovitettavaksi kodin nykyisiin tiloihin. Se toimitetaan yleensä kokonaispakettina, jossa kaapit, työtasot ja kodinkoneet ovat jo valmiiksi mukana. Tämän ansiosta se on helpompi ja nopeampi asentaa kuin asennuskeittiö, jossa jokainen keittiön osa on mitattava ja asennettava erikseen.


Yksi suurimmista mallikeittiön asentamisen eduista on se, että se on huomattavasti edullisempi kuin mittatilaustyönä valmistettujen asennusyksikköjen ostaminen. Mallikeittiöön on myös helpompi hankkia osia, koska sen rakenne on standardoitu. Lisäksi monilla valmistajilla on omat korjaustiiminsä käytettävissä asennuksen jälkeen tarvittavia huolto- tai korjaustöitä varten.


Laadun kannalta mallikeittiöihin liittyy joitakin hyviä ja huonoja puolia. Toisaalta niissä on yleensä korkealaatuisia materiaaleja, kuten ruostumatonta terästä ja massiivipuuta kaapistoissa ja graniittia työtasoissa. Toisaalta, koska ne ovat massatuotantoa, käsityötaidossa saatetaan karsia joitakin kulmia verrattuna mittatilaustyönä asennettuihin keittiöihin.


Lisäksi vaikka niitä suunnitellaan sopiviksi kodin olemassa oleviin tiloihin, ne eivät aina sovi täydellisesti ja sinulle jää hankalia aukkoja tai huonosti istuvia osia. Nämä puolestaan vaativuat sinulta lisätyötä jotta ne saadaan kuntoon. Lisäksi jos myöhemmin päätät, että haluat muuttaa tai lisätä jotain mallikeittiöösi - kuten lisähyllyjä tai saarekkeen - tämä voi olla vaikeaa, sillä useimmat mallit on suunniteltu yhdeksi kokonaisuudeksi, eikä niissä ole paljon tilaa räätälöintiin jälkikäteen.


Mittatilauskeittiöt

Mittatilauskeittiö on loistava vaihtoehto niille, jotka etsivät laadukasta, mittatilaustyönä suunniteltua keittiötä. Yksi suurimmista eduista investoitaessa mittatilaustyönä tehtyyn keittiöön on se, että se voidaan räätälöidä juuri sinun tarpeidesi mukaan, aina kaappien ja työtasojen tyypin valinnasta tyylistä, väristä ja rakenteesta päättämiseen. Tämä tarkoittaa että saat juuri sen mitä haluat ilman että sinun tarvitsee tehdä kompromisseja


Lisäksi mittatilaustyönä valmistetut keittiöt ovat yleensä paljon pitkäikäisempiä kuin mallinmukaiset keittiöt, koska ne valmistetaan laadukkaammista materiaaleista ja niissä kiinnitetään enemmän huomiota yksityiskohtiin käsityön aikana. Ne tarjoavat myös enemmän joustavuutta. Jos tilasi pohjaratkaisu tai makusi muuttuu vuosien varrella, niitä voidaan helposti mukauttaa ja muokata.


Näillä eduilla on kuitenkin hintansa, ja tämäntyyppiset keittiöt vaativat suurempaa taloudellista investointia etukäteen. Normaalisti suunnitteluun ja asennukseen kuluisi myös huomattavasti enemmän aikaa, koska jokainen elementti on rakennettava erikseen ja sen jälkeen asennettava kokeneen käsityöläisen tai asentajan toimesta. Arkkenilla Salon tehtaamme kuitenkin mahdollistaa toteutuksen 6-9 viikon sisällä.


Kumpi on sinulle parempi?

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka on edelleen mahdollista saada laadukkaita keittiöitä mallivaihtoehdoilla, investoiminen mittatilauskeittiöön tarjoaa paljon enemmän etuja kun on kyse yksilöllisten mallien luomisesta juuri sinun makuusi ja tarpeisiisi. Tämäntyyppiseen keittiöön liittyy kuitenkin myös lisäkustannuksia ja aikasitoumuksia.


Kaiken kaikkiaan, sekä asennettuihin keittiöihin että mallikeittiöihin liittyy omat edut ja haitat kustannustehokkuuden ja asennuksen/huollon helppouden osalta. Lopulta kyse on henkilökohtaisista mieltymyksistä ja asumisen pituudesta. Keittiö on sijoitus omaan kotiisi, ja kun kerran valitset laadukkaan ratkaisun olet tyytyväisempi keittiöösi ja se kestää pitempään.

Parhaat vinkit keittiön suunnitteluun löydät meiltä!

Oletko valmis toteuttamaan unelmiesi keittiön? Varaa oma suunnitteluaikasi, kuulet miten se onnistuu.

Kaksi lehteä vesi lasissa keittiön pöydällä